Flexibiliteit-voorwaarden

Zorg ervoor dat u weet waarmee u akkoord gaat wanneer u Flexibiliteit aan uw boeking toevoegt.

Flexibiliteit

1.1 KLM biedt u de optie om Flexibiliteit te kopen tegen bijbetaling. Deze optie wordt uitsluitend aangeboden voor Light- en Flex-tickets waarbij wijzigen mogelijk is en alleen tijdens het online boeken via KLM.com.

1.2 De optie Flexibiliteit is alleen beschikbaar voor vluchten binnen Europa en alleen als u uw reis minimaal 10 dagen voor vertrek via KLM.com boekt.

1.3 Flexibiliteit geeft u de vrijheid om maximaal 3 keer uw reisdata, -tijden en/of uw bestemming (binnen Europa) te veranderen. Het is niet mogelijk uw plaats van vertrek te wijzigen.

1.4 Als u een open jaw-ticket heeft geboekt (waarmee u heen vliegt naar een stad en terug vliegt vanaf een andere stad) of als u uw retour ticket heeft gewijzigd naar een open jaw-ticket kan Flexibiliteit alleen gebruikt worden als de afstand tussen de 2 steden die niet wordt gedekt door uw ticket korter is dan de afstand van zowel uw heen- als uw terugvlucht.

1.5 De voorwaarden van Flexibiliteit gelden tot 48 uur voor vertrek van de betreffende vlucht. Binnen 48 uur voor vertrek gelden de oorspronkelijke ticketvoorwaarden.

1.6 Als u uw ticket wijzigt naar een ticket van hetzelfde tarieftype, betaalt u geen prijsverschil. Als u uw ticket wijzigt naar een ticket van hoger tarieftype, moet u het prijsverschil wel bijbetalen. Als u uw ticket wijzigt naar een ticket van een lager tarieftype, wordt het prijsverschil niet vergoed. Een wijziging in reisdata, -tijden en/of bestemming kan zorgen voor gewijzigde belastingen en toeslagen.

1.7 Na het wijzigen van een ticket waarvoor u Flexibiliteit had gekocht, zijn de oorspronkelijke ticketvoorwaarden weer van toepassing.

Restitutie

2.1 Flexibiliteit wordt gerestitueerd indien de teruggave binnen 24 uur na aanschaf is aangevraagd, of als uw vlucht door KLM is geannuleerd. Wanneer vluchten worden geannuleerd of omgeboekt, gelden de Algemene Vervoersvoorwaarden van KLM. Lees de Algemene Vervoersvoorwaarden van KLM