Medische verklaring

Als u vliegt met speciale medische vereisten, moet u mogelijk vooraf een medische verklaring regelen. Check wanneer u dit moet regelen en hoe het werkt.

Wanneer verklaring nodig

U moet een medische verklaring regelen als u:

  • een besmettelijke ziekte heeft;
  • tijdens uw vlucht medische zorg nodig heeft of afhankelijk bent van specifieke medische apparatuur;
  • een medische aandoening heeft die tijdens de vlucht levensbedreigend kan worden, of voor uw veiligheid bijzondere medische zorg nodig zouden kunnen hebben;
  • geen gebruik kunt maken van de vliegtuigstoel in normale zitstand;
  • door ziekte of uw lichamelijke gesteldheid gedrag vertoont dat van invloed kan zijn op het welzijn en comfort van de andere passagiers of de bemanning, of dat risico’s kan opleveren voor de veiligheid of punctualiteit van de vlucht;
  • een mentale stoornis heeft en alleen reist maar assistentie nodig heeft;
  • onlangs een operatie of cosmetische ingreep heeft ondergaan.

Medische verklaring regelen

Raadpleeg uw arts om een medische verklaring te regelen. Vul alstublieft zelf het medische informatieformulier A in en vraag uw arts om formulier B in te vullen en te ondertekenen. Zorg ervoor dat u deze formulieren uiterlijk 48 uur voor vertrek naar ons stuurt.

Open medisch informatieformulier A

Open medisch informatieformulier B

Frequent Traveller Medical Card

Vliegt u minimaal 2 keer per jaar en heeft u een medische aandoening? U kunt een zogenoemde ‘Frequent Traveller Medical Card’ (FREMEC) aanvragen. Hiermee hoeft u niet meer voor iedere vlucht dezelfde formulieren in te vullen. Let op: u moet nog steeds minimaal 48 uur van tevoren reserveren.

Wilt u een FREMEC aanvragen? Zorg er dan voor dat beide formulier A en B volledig zijn ingevuld en stuur een e-mail naar KLM CARES.

Vraag een FREMEC aan door ons een e-mail te sturen

Sunflower-keycord

Het Sunflower-keycord laat op een discrete manier zien dat u een onzichtbare beperking heeft. Zo kunt u op een onopvallende manier aan anderen laten weten dat u misschien wat extra ondersteuning, hulp of tijd nodig hebt. Houd er alstublieft rekening mee dat we niet kunnen garanderen dat u assistentie krijgt als u het keycord draagt, maar we doen ons best!

Wilt u een Sunflower-keycord bestellen? Dat kan op de website van Hidden Disabilities Sunflower. Bestel uw keycord ruim van tevoren, want het kan tot twee weken duren voordat deze geleverd wordt.

Heeft u assistentie nodig tijdens uw reis? Vraag deze aan via KLM CARES.

Veelgestelde vragen