Medicatie en medische apparatuur

U mag altijd medicatie meenemen aan boord als die is voorgeschreven door uw arts. Lees hier meer over medicijnen en het meenemen van extra zuurstof en verschillende soorten medische apparatuur.

Uw eigen medicijnen meenemen

Als u tijdens de vlucht medicijnen nodig heeft, neem deze dan mee in uw handbagage. Voor alle medicatie en spuiten vragen wij u een doktersrecept (in het Engels) mee te nemen. Zo kunnen douane- of beveiligingsmedewerkers het recept controleren als ze vragen hebben.

Onze vliegtuigen hebben beperkte koelkastruimte. Als uw medicatie gekoeld moet worden, adviseren wij u om zelf koeltassen of thermosflessen mee te nemen. Medicijnen in kleine verpakkingen kunnen we wel voor u in de koelkast aan boord bewaren.

Zuurstof aan boord

Wilt u uw eigen extra zuurstof meenemen of wilt u dat wij dit voor u verzorgen? Geef dit in beide gevallen aan wanneer u online uw ticket boekt. Heeft u al een boeking? Neem dan ten minste 48 uur voor vertrek contact met ons op.

In beide gevallen dient u de medische informatieformulieren A en B in te vullen:

Open medisch informatieformulier A

Open medisch informatieformulier B

Als u aan boord geen gebruik zult maken van uw eigen extra zuurstof, dan hoeft u de medische formulieren A en B niet in te vullen.

Zuurstof verzorgd door KLM

Houd er rekening mee dat u een toeslag van EUR 275 per vlucht moet betalen als u extra zuurstof gebruikt die door ons wordt geleverd.

De zuurstof wordt aangepast aan de exacte hoeveelheid die nodig is voor uw medische toestand (met een maximum van 5,2 liter per minuut). Ons cabinepersoneel kan u assisteren bij het gebruik van deze apparatuur.

Uw eigen zuurstof meenemen

Brengt u uw eigen zuurstof mee, zoals een draagbare zuurstofconcentrator (POC)? U kunt deze apparaten aan boord gebruiken als ze op batterijen werken, of op batterijen en netstroom.

Neem genoeg volledig opgeladen batterijen mee. We kunnen geen stroomvoorziening garanderen bij iedere stoel aan boord. Uw batterijen moeten minimaal 150 procent van de verwachte maximale duur van uw vlucht meegaan, zodat ze ook bij een mogelijke vertraging lang genoeg meegaan. Berg de batterijen op onder uw stoel, zodat u ze gemakkelijk kunt pakken.

Andere medische apparatuur

U mag sommige andere medische apparatuur of hulpmiddelen aan boord meenemen, zolang u deze onder uw stoel kunt opbergen of aan de stoel naast u kunt vastmaken:

  • Apparaat voor 2 niveaus positieve luchtwegdruk (BiPAP)
  • Apparaat voor continue positieve luchtwegdruk (CPAP)
  • Beademingsapparaat

We kunnen geen stroomvoorziening aan boord garanderen. Neem daarom voldoende opgeladen batterijen mee voor tenminste 150 procent van de verwachte maximale duur van uw vlucht. Berg deze batterijen op onder de stoel voor u.

Staat uw type medische apparatuur niet vermeld op deze pagina? Neem dan contact op met ons of met uw reisbureau om de mogelijkheden te bespreken.

Veelgestelde vragen