Getrainde hulphond

Wilt u uw hulphond meenemen aan boord van uw KLM-vlucht? Wij regelen dit graag voor u. Let wel op: we laten alleen getrainde hulphonden toe.

Uw hulphond meenemen

Als u een hulphond aan boord wilt meenemen meeneemt om u te helpen met een beperking, kan de hond gratis met u meereizen. Houd er rekening mee dat, om te worden toegelaten, hulphonden een gekwalificeerde opleiding moeten hebben gevolgd en in het bezit moeten zijn van een geldig certificaat. We accepteren alleen getrainde honden. Emotionele ondersteuningsdieren worden niet langer erkend als hulpdieren.

Aanvraagformulier invullen

Om aan te geven dat u met een hulphond reist, kunt u contact met ons opnemen. Vul hiervoor het aanvraagformulier in en stuur het naar ons op via het e-mailadres dat onderaan het formulier vermeld staat. Zorg ervoor dat u ook een kopie van het paspoort van uw hulphond meestuurt met daarop een vermelding van het ras, het gewicht en , de grootte en het certificaat van de training van uw hulphond. Stuur uw verzoek ten minste 48* uur voor vertrek naar KLM CARES. Let op: u mag 1 hulphond per persoon meebrengen. Als u reist vanuit of naar de VS, mag u 2 hulphonden per persoon meenemen.

Uw hulphond moet gecertificeerd zijn door een organisatie aangesloten bij Assistance Dogs International (ADI), ADeu (Assistance Dogs International Europe Regional Chapter), International Guide Dog Federation (IGDF), of een andere vergelijkbare organisatie.

*Houd er rekening mee dat er een vereiste van 96 uur geldt als u van of naar het Verenigd Koninkrijk reist.

Reis voorbereiden

Zorg ervoor dat u de vaccinaties, gezondheidscertificaten, trainingscertificaten en reisdocumenten van uw hulphond ruim van tevoren regelt. We raden u aan de plaatselijke autoriteiten van uw vertrek-, transfer- en aankomstland te raadplegen. Zij kunnen u informeren over de recentste eisen voor geleidehonden met betrekking tot vertrek, transfer en binnenkomst in een land.

Gedrag in openbare ruimtes

Houd er rekening mee dat we uw hond niet als een getrainde hulphond beschouwen als uw hond zich niet gepast gedraagt in openbare ruimtes. Bij twijfel kan 1 van onze medewerkers om aanvullende informatie vragen ter bevestiging dat uw hond getraind is. Als u mondeling geen goede verklaring kunt geven, kunnen wij om aanvullend schriftelijk bewijs vragen.

Tijdens de vlucht

Om veiligheidsredenen mag uw hulphond geen gangpad of ander gebied dat vrij moet blijven blokkeren. Hierdoor kunt u bij het reizen met een hulphond geen stoel bij de nooduitgang boeken. U kunt elke andere stoel kiezen. Uw hond dient gedurende de gehele vlucht een (auto)harnas te dragen en zichtbaar gekleed zijn om de status van de hulphond aan te geven (een identificatieplaatje of een zichtbaar teken op het harnas). Maak dit harnas vast aan uw veiligheidsgordel.

Als uw hond niet op de plaats van de gereserveerde stoel past, krijgt u een andere stoel toegewezen binnen dezelfde reisklasse. We zijn niet verplicht om uw hulphond meer ruimte te bieden of een zitplaats te bieden in een andere reisklasse dan waarvoor u heeft betaald. Is er geen stoel beschikbaar waar u en uw hulphond kunnen zitten zonder gebieden te blokkeren? Dan kunnen we u vragen om een latere vlucht te nemen of uw hulphond in het ruim te laten reizen, als u een kennel heeft die geschikt is.

Vluchten langer dan 8 uur

Heeft u een vlucht die 8 uur of langer duurt? We kunnen om documentatie vragen waaruit blijkt dat uw hulphond zichzelf niet hoeft te ontlasten of dit kan doen op een manier die geen gezondheids- of sanitaire problemen veroorzaakt aan boord.

Vliegen van of naar de Verenigde Staten?

Als u van of naar de Verenigde Staten vliegt, moet u 2 Animal Air Transportation formulieren van het Amerikaanse Department of Transportation Service invullen. Print de formulieren uit, onderteken ze handmatig en neem ze mee naar de luchthaven.

Als u met een hulphond geleidehond reist, hoeft u het KLM-formulier niet in te vullen:

  • Voor reizen die 48 uur of langer vóór vertrek worden geboekt, moet u deze documentatie vooraf ter validatie indienen via KLM CARES.
  • Voor een vlucht die minder dan 48 uur vóór vertrek is geboekt, kunt u de formulieren bij de incheckbalie of bij de vertrekgate tonen.
  • Stuur een e-mail naar klm.cares.usa@airfrance-klm.email, bel naar +1 833-855-0814 of stuur een brief naar Air France – KLM P.O. Box 981975 El Paso, TX 79998-1975 – USA om dit via KLM CARES te regelen.

Alle hulphonden die de Verenigde Staten binnenkomen vanuit een ander land moeten voldoen aan de voorschriften van het Centers for Disease Control (CDC) voor het importeren van honden. Bijvoorbeeld, hulphonden die afkomstig zijn uit landen die vrij zijn van hondsdolheid of een laag risico op hondsdolheid hebben (zoals gecategoriseerd door de CDC), moeten minstens 6 maanden oud zijn en gechipt zijn. Passagiers moeten schriftelijke documentatie verstrekken waaruit blijkt dat de hond gedurende de zes maanden voorafgaand aan de binnenkomst in de VS alleen in landen met een laag risico op hondsdolheid of hondsdolheidvrije landen heeft verbleven. Daarnaast moeten passagiers een ontvangstbewijs van een CDC Dog Import Form overleggen. Meer informatie over de vereisten voor het importeren van honden door de CDC, inclusief het importeren van een hond uit een land dat als hoog risico voor hondsdolheid wordt beschouwd, is hier te vinden.

Vluchten naar de Verenigde Arabische Emiraten

Let op: als u met uw hulphond naar de Verenigde Arabische Emiraten wilt reizen, moet u de aanvragen uiterlijk 96 uur voor uw vlucht indienen. Zorg ervoor dat u alle vereiste documentatie toevoegt. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw hulphond bij aankomst in de VAE wordt toegelaten.