KLM’s bedrijfsprofiel

KLM werd opgericht op 7 oktober 1919 en is de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert.

KLM-Groep

Met 34,1 miljoen passagiers en 621.000 ton vracht vormen KLM en KLM Cityhopper het hart van de KLM-Groep. Via haar enorme netwerk met 92 Europese en 70 intercontinentale bestemmingen, biedt KLM directe verbindingen met belangrijke steden en economische centra over de hele wereld.

KLM is partner in de SkyTeam Alliantie, een samenwerking die reizigers nog meer mogelijkheden biedt: 1.063 bestemmingen in 173 landen. Daarnaast maken onze volledige dochtermaatschappijen Transavia en Martinair deel uit van de KLM-Groep. Transavia voert als belangrijkste prijsvechter van Nederland vluchten uit vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam en vervoerde in 2018 bijna 9 miljoen passagiers.

Vanuit de kerngedachte dat onze KLM’ers ons merk vormen, zijn we ervan overtuigd dat we het verschil kunnen maken door klanten telkens een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Dat zit in ons DNA. Dankzij oprechte aandacht voor onze klanten voelen zij zich erkend, prettig en op hun gemak.

Sinds de fusie met Air France in 2004 werkt KLM vanuit het volgende concept: 1 Air France KLM-Groep, 2 luchtvaartmaatschappijen en 3 kernactiviteiten (passagiers, luchtvrachtindustrie en engineering & maintenance). Samen met Air France heeft KLM een voortrekkersrol binnen de Europese luchtvaartindustrie. KLM streeft naar winstgevende groei om zowel aan de eigen zakelijke doelstellingen als aan de algemene economische en sociale ontwikkeling bij te dragen.

KLM zet zich in om duurzame groei te creëren op Amsterdam Airport Schiphol en toegang te verkrijgen tot iedere markt waarmee het de kwaliteit van haar netwerk vergroot. Daarnaast doet KLM haar best om gelijke concurrentievoorwaarden te handhaven voor alle spelers binnen de sector.