Upgrades-voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden voor upgrades van Economy Class naar Business Class.

1. Upgrade van Economy Class naar Business Class

1.1 Vanaf 30 uur voor vertrek kan KLM passagiers bij het inchecken – online of via een van de kiosken op de luchthaven – de optie aanbieden om voor een deel van de reis een upgrade van Economy Class naar Business Class aan te schaffen. Van tijd tot tijd is deze optie beschikbaar tegen een gereduceerd tarief. Het is ook mogelijk om voor dit deel van uw reis een upgrade naar Business Class aan te schaffen tijdens het online inchecken, bij de incheckbalie op de luchthaven, in onze KLM Crown Lounges op Schiphol of bij de boarding gates. Heeft u een Economy Comfort-stoel, een voorkeursstoel of een stoel met extra beenruimte gereserveerd en schaft u een upgrade naar Business Class aan, dan wordt het reeds betaalde bedrag in mindering gebracht op de prijs van de upgrade.

1.2 Na de aankoop van uw upgrade naar Business Class voor een deel van uw reis geniet u op dat deel van uw reis dezelfde voordelen als elke andere Business Class-passagier. Voor Flying Blue-deelnemers blijft het aantal Miles en XP dat u spaart hetzelfde als op uw oorspronkelijke Economy Class-ticket staat vermeld. Als de upgrade contant is betaald, spaart u extra Miles op basis van het totaalbedrag in euro’s dat u aan de upgrade heeft besteed.

1.3 KLM behoudt zich echter het recht voor om uit operationele of veiligheidsoverwegingen een Business Class-stoel aan een andere passagier toe te wijzen. De uiteindelijke beslissing of u een Business Class-stoel krijgt toegewezen ligt bij het incheckpersoneel en de bemanning van de desbetreffende vlucht.

2. Voorlopige voorwaarden

2.1 Indien u een stoel reserveert bij een nooduitgang, bent u wettelijk verplicht om bij een eventuele noodsituatie assistentie te verlenen. Dit betekent dat u gezond, bekwaam en volledig mobiel dient te zijn. Tevens mag u geen medicijnen gebruiken die het verlenen van assistentie zouden kunnen belemmeren.

2.2 Ook moet u garanderen dat alle informatie die u heeft verstrekt tijdens het indienen van uw verzoek om een upgrade van Economy Class naar Business Class juist is en dat u geen speculatieve, valse of frauduleuze reservering maakt. Bovendien reserveert u alleen voor uzelf of voor een andere persoon in wiens naam u mag handelen.

3. Teruggave

3.1 Heeft u een upgrade naar Business Class aangeschaft maar geen stoel toegewezen gekregen in Business Class? Dan heeft u recht op volledige teruggave van de kosten die verbonden zijn aan de upgrade voor het deel van de reis waarvoor u deze upgrade heeft gekocht, onder voorwaarde dat:

(I) wij uw vlucht hebben geannuleerd;

(II) wij een ander toesteltype hebben ingezet;

(III) u uw aansluitende vlucht met KLM, Air France, Delta Air Lines of Kenya Airways mist;

(IV) wij de stoel in Business Class uit operationele of veiligheidsoverwegingen aan een andere passagier hebben toegewezen.

3.2 Om teruggave aan te vragen, dient u het formulier Teruggave Upgrade to Business Class in te vullen.

3.3 Indien niet aan de bovenstaande voorwaarden wordt voldaan, zal de teruggave niet worden uitbetaald.