Onderzoeken tevredenheid en conformiteit

KLM werkt continu aan het verbeteren van de kwaliteit van haar dienstverlening. We voeren onderzoeken uit om de klanttevredenheid en de kwaliteit van onze producten en diensten te meten.

De belangrijkste onderzoeken

We voeren 3 belangrijke onderzoeken uit onder een steekproef van klanten die recentelijk met KLM hebben gereisd:

  • De NeXT-tevredenheidsonderzoeken, die per e-mail naar een grote steekproef van onze klanten worden verzonden
  • Quality Observer service conformiteitsonderzoek, bedoeld voor Flying Blue Elite en Flying Blue Elite Plus-klanten, om de conformiteit van onze diensten in elke fase van de klantreis te meten en verbeteren
  • Flying Blue-enquêtes om de tevredenheid over ons loyaliteitsprogramma te meten

Alle onderzoeken worden uitgevoerd door de onderzoeksbureaus Kantar en Qualtrics. De officiële e-mailadressen van Qualtrics zijn noreply@qemailserver.com of no-reply@qualtrics-survey.com.

We doen ook andere onderzoeken

  • Studies naar het concept en ontwerp van onze producten en diensten
  • Studies naar de kwaliteit van de interactie met onze diensten
  • Tevredenheidsonderzoeken over specifieke reisproducten (Air-Rail-product, vluchten met partnerluchtvaartmaatschappijen).

We participeren in onderzoeken die worden uitgevoerd door derde partijen, zoals IATA of Amsterdam Airport Schiphol. Daarnaast voeren we verschillende ad-hoc-onderzoeken uit met bureaus, zoals Beautiful Lives, CSpace, Miles Research, Insites Consulting / Human8 en Added Value.

We werken samen met onderzoeksinstituten die onderworpen zijn aan de Internationale Gedragscode voor Marktonderzoek, waarvan de regels zijn vastgesteld door Esomar, de internationale vereniging voor marketingonderzoek. We respecteren de geldende wetgeving over privacy. We zullen uw persoonlijke gegevens en reacties niet zonder uw toestemming voor commerciële doeleinden gebruiken.