User generated content

Lees de voorwaarden die van toepassing zijn op user generated content voordat u ons toestemming geeft om uw foto of video te gebruiken.

Mooie momenten

Ben je op deze pagina beland, dan is dat waarschijnlijk zo omdat we je toestemming hebben gevraagd voor het gebruik van jouw socialmedia-post. En dat is niet voor niets. Zo te zien deel je graag bijzondere momenten. En aangezien dat nu net is wat wij ook willen doen, willen we je graag wat vragen: mogen we jouw content gebruiken?

Voorwaarden

Door onze vraag met #yesKLM te beantwoorden of door het KLM UGC-formulier volledig in te vullen, ga je akkoord met de volgende voorwaarden:

 • Je geeft KLM. N.V (ook bekend als KLM Royal Dutch Airlines), statutair gevestigd aan de Amsterdamseweg 55, 1182 GP Amstelveen, Nederland, geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 33014286 en hierna aangeduid als ‘KLM’, een niet-exclusieve, royalty-vrije en wereldwijde licentie voor het gebruik van jouw foto, visual of ander bewegend beeld (hierna aangeduid als User Content) dat je gepost hebt op Instagram, Facebook, Twitter, YouTube of andere socialemediakanalen. Met jouw toestemming mogen wij de desbetreffende User Content gebruiken voor marketing- en/of advertentiedoeleinden.
 • Wat dat precies betekent? Vanaf het moment dat je toestemming geeft, kunnen wij je User Content in welke vorm dan ook gebruiken om het KLM-merk te promoten op onze verschillende kanalen. Denk aan klm.com, nieuwsbrieven, magazines, e-mails of social media.
 • Je vindt het dus oké dat wij jouw User Content gebruiken, hergebruiken, verspreiden en bewerken.
 • Deze licentie heeft geen einddatum. Mocht je nou van gedachten veranderen, dan is er geen reden tot paniek. Als je wil dat we jouw User Content voortaan niet meer gebruiken, laat het ons dan gewoon weten via socialmediainput@klm.com.

Geen zorgen: je blijft natuurlijk gewoon de eigenaar van jouw foto of video. Wat wel verandert, is dat wij met jouw toestemming je content mogen (her)gebruiken.

Je bevestigt en bent het ermee eens dat: 

 • Je eigenaar bent van de User Content en je toestemming hebt van iedereen die in de jouw foto of video voorkomt. 
 • Alle personen die voorkomen in je User Content 18 jaar of ouder zijn. 
 • Je User Content geen intellectuele eigendoms-, privacy- publiciteitsrechten of andere juridische rechten van derden schendt. Is dit wel het geval, dan behouden we ons het recht voor om je gebruikersnaam kenbaar te maken aan de partij die beweert dat jouw content onrechtmatig is. 
 • KLM geen enkele controle heeft over wat gebruikers op hun socialmedia-accounts posten. Daarom doen we afstand van al het andere materiaal dat gepost wordt op het socialmedia-account waarvan we User Content opvragen en met name van beelden die op welke manier dan ook kwalijk, onaangenaam, ongevoelig of weerzinwekkend zijn en hiermee anderen kunnen beledigen. We zijn dan ook niet verantwoordelijk voor geschreven uitingen, acties en andere handelingen, uitgevoerd door de eigenaar van het account. 

Wees je ervan bewust dat we op elk moment User Content kunnen verwijderen van onze kanalen zonder je hierover te hoeven informeren.    En dan nog dit: 

 • We betalen je niet voor het gebruik van jouw User Content en ook niet voor de intellectuele eigendomsrechten die hieraan verbonden zijn. 
 • Je houdt KLM of eenieder die handelt in naam van KLM in geen enkel geval verantwoordelijk voor claims of eisen in verband met het gebruik van je User Content. 
 • Al je persoonlijke gegevens worden verzameld en verwerkt door KLM met inachtneming van de KLM privacyverklaring. Lees de meest actuele versie van deze verklaring
 • Je User Content zal wereldwijd worden verspreid. Het kan zijn dat we hierbij jouw gebruikersnaam laten zien. Goed voor jouw aantal volgers toch? 
 • We behouden ons het recht voor om deze algemene voorwaarden te allen tijden aan te passen, zonder je hierover te hoeven informeren. 

  Enthousiast geworden? Mooi, geef ons dan snel toestemming via de hashtag #yesKLM of vul het online KLM UGC-formulier in en schreeuw het vervolgens vooral van de daken: jouw eigen foto of video is straks wereldwijd op een van onze kanalen te zien.    Gewijzigd: donderdag 25 juni 2020