KLM Corporate Sustainable Aviation Fuel Programma

Het KLM Corporate Sustainable Aviation Fuel (SAF) Programma (voorheen bekend als het KLM Corporate BioFuel Programma) stelt bedrijven met een corporate contract in staat om een deel van hun vliegreizen te laten uitvoeren op duurzamere vliegtuigbrandstof.

De meest effectieve manier om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, is het vervangen van fossiele brandstof door duurzamere brandstof. Sustainable Aviation Fuel, of SAF, wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en is een duurzamer alternatief voor fossiele brandstof. Het mengt perfect met traditionele vliegtuigbrandstof en is geschikt voor alle motoren in alle toestellen, zonder dat operationele processen beïnvloed worden. De uitstoot wordt met minstens 75% verminderd ten opzichte van fossiele brandstof, waardoor SAF bijdraagt aan een circulaire economie.

KLM koopt alleen SAF in die gemaakt is van afvaloliën of grondstoffen die geen negatieve impact hebben op de biodiversiteit en/of voedselproductie. Deze duurzamere kerosine voldoet aan de criteria van de Roundtable of Sustainable Biomaterials (RSB).

Samen op naar een duurzamere luchtvaart

SAF is alleen nog niet op grote schaal beschikbaar. Minder dan 0,1% van de grofweg 300 miljoen ton vliegtuigbrandstof die door commerciële luchtvaartmaatschappijen wordt gebruikt, is op dit moment SAF. Om de totale uitstoot van de luchtvaart significant te verminderen, hebben we uw steun nodig.

Doe mee met het KLM Corporate SAF Programma om het gebruik en de productie ervan te versnellen - en zo bij te dragen aan de toekomst van de luchtvaart. Met uw hulp kunnen we de wereldwijde beschikbaarheid van SAF vergroten en een duurzamere luchtvaart dichterbij brengen.

Neem contact op met uw accountmanager en ontdek hoe uw bedrijf kan deelnemen aan het KLM Corporate SAF Programma.