Maaltijden in Business Class
Vluchten binnen Europa
Op de zeer korte vluchten serveren we een verse sandwich of zoet gebakje met een drankje in handig tasje. Op de meeste vluchten binnen Europa serveren we een luxe maaltijdbox. Deze bevat voor ontbijt yoghurt met granola, fruit en een zoet of hartig ontbijtgerecht. De rest van de dag bestaat de maaltijdbox uit een appetizer, koude maaltijdsalade en een dessert. Op langere vluchten binnen Europa krijgt u naast de maaltijdbox een warm broodje en een fruitsapje of warme snack geserveerd. U krijgt altijd een drankje bij de maaltijd, gevolgd door koffie of thee na het eten. U kunt ons cabinepersoneel altijd om een extra drankje vragen tijdens uw vlucht!
Intercontinentale vluchten
Zodra iedereen gesetteld is, verwelkomen we u aan boord met een glaasje champagne of jus d’orange. We bieden u meer warme en koude dranken aan tijdens de vlucht, die u kunt kiezen van uw menu of uit de drankenlijst in uw entertainmentsysteem. Ook krijgt u verschillende snacks aangeboden. Vraag ons cabinepersoneel gerust om een extra snack of drankje als u dat wilt.
Geniet van een diner dat samengesteld is door Nederlandse topchefs en bereid is met verse ingrediënten. Kies een koud voorgerecht of vegetarische soep en kies een hoofdgerecht, vergezeld door een goed glas wijn. Kies vervolgens uw favoriete toetje: een zoet dessert of een selectie kazen, geserveerd samen met een glas port of dessertwijn. Liever een warme drank? Na uw maaltijd serveren wij koffie en thee.
Op vluchten die vroeg in de ochtend aankomen, serveren wij ontbijt. U kunt kiezen uit een zoet of hartig ontbijt, samen met yoghurt, granola, verschillende soorten brood en fruit.
Wat staat er op het menu?
Elke 3 maanden creëren we een gloednieuw menu voor onze World Business Class-passagiers. Op dit moment kunt u een voor- en hoofdgerecht van Jonnie Boer kiezen. Het scala aan exquise wijnen, geselecteerd door sommelier Thérèse Boer, complementeert de gerechten.
Voorgerechten
- Chiligarnalen met pittige ingelegde watermeloen en bietenmousse, gegarneerd met geroosterde bietenblokjes, verse waterkers en lavascrème
- Thaise rodecurrysoep
Bijgerecht
- Mesclunsalade met pijnboompitten, paprikadruppels en olijven, geserveerd met Italiaanse balsamicovinaigrette
Hoofdgerechten
- Zalm à la Flamande met hollandaisesaus, geserveerd met asperges, roerei, aardappelen met schil in kruidenboter, spinazie en peterselie-olie
- Geroosterde bloemkool in madrassaus, krokante fondantaardappel, aardappelpuree en kappertjes, gegarneerd met gerookte amandelen en groene olijven
- Proeverij van delicatessen: op bulgogi geïnspireerde kippendij, op tsukune geïnspireerd rundvlees, geserveerd met hete bonensaus, Koreaans gestoomde aubergine en rijst met kimchi
Nagerechten
- Bosvruchtenbavarois gelaagd met mango en zonnebloempitten, gegarneerd met een crumble van passievrucht
- Kaasplankje met blauwe kaas, rozijnensalade en pijnboompitten, Beemster Royal en fenegriekkaas, geserveerd met druiven en crackers
Quick and light-optie
Wilt u meer tijd om te werken of in alle rust te ontspannen? Kies ons koude voorgerecht, samen met de heerlijke soep van de dag en geniet van een dessert toe.