LUANDA

AngolaVluchttijd
27°C Nov.

Paradijselijke stranden bij een drukke stad

Een stedentrip combineren met een strandvakantie? Boek vliegtickets naar Luanda en bekijk het Palácio de Ferro, ontworpen door Eiffel, en zoek tussen de wolkenkrabbers de koloniale kerk Igreja de Nossa Senhora de Nazaré. Bent er op een zondag? Dan is een bezoek aan de Funtogo-markt dat net buiten de stad ligt een bezoekje waard. Op deze grootste kunstnijverheidsmarkt van Angola wordt dan muziek gemaakt en gedanst in traditionele kleding. Wat een feest!

Uitkijken op de boulevard

Het meest historische gebouw van Luanda is Fortaleza de São Miguel, een stervormig fort waarin het Museu das Forças Armadas is gevestigd. Loop langs de militaire bezienswaardigheden en bewonder het uitzicht over de stad. Wandel vanaf hier naar de Marginal beneden om te flaneren langs het water. Vergeet er niet te kijken naar de indrukwekkende, roze gevel van Banco Nacional de Angola! Breng ook een bezoek aan Museu Nacional de Antropologia, waar originele jachtattributen, Afrikaanse maskers en juwelen worden getoond. Luanda is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Angola. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Luanda!

Relaxen op het strand

Paradijs ligt niet ver van de stad verscholen, zo lijkt het als u schiereiland Mussulo oprijdt. Het blauwe water, de palmbomen en de charmante hutjes nodigen uit om een dag gewoon even lekker niets te doen. Uitgerust? Stap dan in een bootje of duik het heldere water in. Of bestel een cocktail bij een van de strandtentjes. Zo’n 70 kilometer buiten de stad ligt Parque Nacional da Kissama, het mooiste wildpark van Angola. Maak er een safari langs olifanten, waterbuffels en antilopen. Aan de kust kunt u in het juiste seizoen zelfs pas geboren zeeschildpadjes hun eerste duik zien nemen. Spectaculair!

Vliegtickets naar Luanda voor bijzondere vakantie

Een goedkoop vliegticket naar Luanda boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Angola snel dichterbij.

Weertrends

nov. bewolkt 27°C
30%
dec. gedeeltelijk bewolkte hemel 27°C
32%
jan. gedeeltelijk bewolkte hemel 27°C
32%
feb. gedeeltelijk bewolkte hemel 28°C
28%
mrt. gedeeltelijk bewolkte hemel 28°C
35%
apr. hier en daar regen 27°C
47%
mei zonnig 27°C
10%
jun. zonnig 24°C
0%
jul. zonnig 22°C
0%
aug. gedeeltelijk bewolkte hemel 22°C
0%
sep. gedeeltelijk bewolkte hemel 24°C
3%
okt. bewolkt 25°C
13%