Natuurontwikkeling

Vliegen is vervuilend. Het stoot CO₂ uit en versnelt daarmee de opwarming van de aarde. Door stijgende temperaturen neemt de biodiversiteit af en worden ecosystemen snel aangetast. Hoewel natuurontwikkeling onze vluchten niet groener maakt, is het een manier om beschadigde gebieden te ondersteunen. Daarom steunen we 3 projecten voor natuurontwikkeling. Ontdek waar deze projecten zijn, wat ze inhouden en hoe ze de bevolking ondersteunen.

Wat is natuurontwikkeling?

Bossen zijn als de longen van de wereld. Ze nemen CO2 op en geven schone zuurstof terug. Daarom is het belangrijk ze te beschermen. Vliegen is vervuilend en natuurontwikkeling kan de milieu-impact van onze vluchten niet verminderen; het is een manier om ecosystemen te helpen herstellen van schadelijke menselijke activiteiten.

Projecten voor natuurontwikkeling pakken meerdere problemen aan zoals:

  • Bodemonvruchtbaarheid
  • Verlies van biodiversiteit
  • Voedselonzekerheid

Wat is CO₂?

CO2 is de scheikundige naam voor koolstofdioxide. Het is een gas dat planten gebruiken als voeding om te groeien. Maar als er te veel CO2 in de atmosfeer zit, kan de aarde haar warmte niet kwijt. De opwarming van de aarde heeft grote gevolgen voor de balans in de natuur.

Hoe natuurontwikkeling werkt

Hoe natuurontwikkeling een beschadigd ecosysteem helpt, verschilt per project. Soms is het zo simpel als bomen planten. Andere projecten betrekken de lokale bevolking als beheerders van de verbeterde gebieden. Op deze manier verdienen ze een inkomen met duurzamere landbouw.

Natuurontwikkeling krijgt pas echt betekenis als we zorgen voor blijvende verbetering. Daarvoor is het nodig om rekening te houden met de lokale ecologie en economie. Bijvoorbeeld, het planten van de verkeerde bomen op de verkeerde plek, kan de biodiversiteit verminderen en ecosystemen verzwakken in plaats van versterken. We kiezen onze projecten daarom met aandacht.

Projecten voor natuurontwikkeling

Samen met onze partner FORLIANCE ondersteunen we 3 projecten voor natuurontwikkeling in Colombia, Panama en Oeganda. Alle projecten zijn:

Duik in onze projecten met een interactieve kaart vol verhalen

Hoe u kunt bijdragen

Ook u kunt bijdragen aan natuurontwikkeling. Na het boeken van uw vlucht voegt u deze optie toe aan uw boeking via Mijn Reis. We maken geen winst op ingezamelde bijdragen aan natuurontwikkeling.

Veelgestelde vragen