Dieetwensen

Heeft u graag een maaltijd die is afgestemd op uw medische dieet, voedselallergie of geloof? Bestel deze dan van tevoren voor uw intercontinentale vlucht.

Voedselallergieën en medische diëten

Op uw intercontinentale vlucht kunt u een maaltijd bestellen die is afgestemd op uw dieetwensen:

  • vetarm;
  • zoutarm;
  • voor mensen met diabetes;
  • voor mensen met glutenintolerantie;
  • voor mensen met lactose-intolerantie.

Zorg ervoor dat u de maaltijd ten minste 24 uur voor vertrek bestelt. Let op: u bestelt de maaltijden apart voor de heen- en terugvlucht. U kunt alleen voor uw hoofdmaaltijd dieetwensen aangeven, niet voor andere maaltijden of snacks tijdens de vlucht.

Voedselallergieën

Hoewel we allerlei maatregelen nemen om het risico te minimaliseren, kunnen we niet garanderen dat uw maaltijd 100% glutenvrij of lactosevrij is. Heeft u een ernstige voedselallergie? Dan raden we u aan om uw allergiemedicijn mee te nemen in uw handbagage. U mag ook uw eigen maaltijd meenemen, maar deze kunnen wij vanwege veiligheidsregels niet voor u opwarmen.

Heeft u een pinda-allergie? Onze maaltijden bevatten geen hele of gemalen pinda's of pindapasta. Toch kunnen we niet garanderen dat KLM-vluchten 100% pindavrij zijn. We hebben helaas geen alternatief voor de snack met gemengde noten die we aanbieden.

Vegetarische of veganistische maaltijden

Op elke vlucht is er een beperkt aantal vegetarische maaltijden beschikbaar. Wilt u er zeker van zijn dat u een vegetarische maaltijd krijgt of heeft u liever een veganistische maaltijd? Dan kunt u een vegetarische of veganistische maaltijd reserveren. Zorg ervoor dat u deze minimaal 24 uur voor vertrek bestelt.

Religieuze maaltijden

Wilt u graag een maaltijd die bij uw geloof past? We serveren maaltijden die zijn afgestemd op de volgende religies: islam, jodendom en hindoeïsme. Zorg ervoor dat u uw moslim- of hindoemaaltijd ten minste 24 uur voor vertrek reserveert. Koosjere maaltijden moeten ten minste 48 uur voor vertrek worden gereserveerd.