‘Laid-back’ in South Beach

Nergens komt de relaxte, laid-back atmosfeer van Miami zo naar voren als in het trendy South Beach. Alle stereotypen worden hier bevestigd: rolschaatsers zoeven voorbij op het met palmbomen omzoomde Ocean Drive, surfers berijden de azuurblauwe golven, en modellen poseren op de parelwitte zandstranden voor modeshoots. Welcome to Miami!

Strand
Ocean Drive

Ocean Drive

Art-decoparels

Karakteristiek voor South Beach is de pastelkleurige art-deco-architecuur die het straatbeeld hier grotendeels bepaalt. Zelfs de uitkijkposten van de lifeguards op het strand zijn art-decomeesterwerken. In het historische Art Decior District staan meer dan 800 gebouwen uit de jaren’ 30 en ’40 die samen een prachtig stadsbeeld vormen. Aan Ocean Drive staat een grote rij hotels in deze bouwstijl, met patrijsramen en relings die doen denken aan de grote schepen die hier in de jaren ’30 aanlegden. Met name het Park Central Hotel uit 1937 is een eye-catcher, het is compleet teruggebracht in de originele staat. Loop bij de kruising met 7th Street even het strand op en draai u om: het iconische uitzicht op de art-decoskyline herkent u vast uit de reisgidsen. Aan Ocean Drive ligt ook het Art Deco Welcome Center: hier vindt u brochures, kaarten en boeken over het district. Ook worden er wandelingen georganiseerd: een gids zal de highlights feilloos voor u uitlichten.

Shopping mall op Lincoln Road

Shopping mall op Lincoln Road

Shop ’til you drop

De Lincoln Road Mall is een van de beste plekken om te gaan winkelen in South Beach. De straat is volledig autovrij en dat geeft de ruimte aan straatverkopers die hun stalletjes met handgemaakte sieraden, kunst of sarongs hier graag neerzetten. Daarnaast vindt u hier natuurlijk ook de reguliere Amerikaanse winkelketens. In de shopping mall Bal Harbour vindt u winkels als Prada, Gucci en Versace te midden van een tropische tuin met waterval. Een extra koffer meenemen als u naar Miami vliegt is dus geen overbodige luxe.

Neonverlichting in South Beach

Neonverlichting in South Beach

Dansen met de sterren

Als de zon in zee zakt en de neonlichten aangaan, komt South Beach nóg meer tot leven. Van indrukwekkende nachtclubs tot intieme lounges: de keuze is overweldigend groot. Echt high-class is Mansion: hier geven sterren als Jay-Z en P. Diddy regelmatig een feestje en draaien dj’s als David Guetta en Skrillex hun platen. Mansion heeft meerdere verdiepingen, exclusieve viplounges en een perfect geluidssysteem. Wie een avondje uit wil in Miami-style reserveert hier een tafel met ‘bottle service’. Het kost wat, maar de service is van wereldklasse en de ervaring is er een om thuis over op te scheppen.

Bekijk Reisgids

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.