In tropische sferen op de Keys

Pakweg 1.700 eilanden vol palmbomen, omringd door azuurblauw water en alleen te bereiken via een 205 kilometer lange snelweg dwars door de oceaan: welkom op The Florida Keys. De eilandengroep, die ook wel de ‘Carribean’ van de Verenigde Staten wordt genoemd, biedt een breed scala aan wateractiviteiten, van vissen tot duiken en van zeilen tot kitesurfen. Neem de snelweg naar de zee en ontdek de kleuren van de Keys!

Strand
Het zonnige Key West

Het zonnige Key West

Cultuur op Key West

Het populairste eiland van de Keys is zonder twijfel Key West. Naast de relaxte, tropische sfeer die zo kenmerkend is voor de Keys heeft dit eiland ook nog iets van een stadsvibe. Aan de bruisende Duval Street vindt u tientallen clubs, bars en restaurants. Om een snelle indruk van het eiland te krijgen, is het leuk een fiets te huren. Ooit was Key West het thuis van schrijver Ernest Hemingway, die hier van 1931 tot 1939 woonde en aan zijn boeken werkte. Zijn huis aan Whitehead Street is nu een museum;  de inrichting van het koloniale pand is nog hetzelfde als toen Hemingway hier woonde. Ook het bezoeken waard is Sloppy Joe’s, de bar waar de schrijver vaak at. Sterker nog: het was Hemingway die de naam voor de bar bedacht. De oorspronkelijke naam was de Silver Slipper.

Een tarpon te midden van een school visjes

Een tarpon te midden van een school visjes

Vissen op tarpon

Het behoeft geen uitleg dat de Keys fantastisch zijn voor vissers. Een vis die iedere visser in zijn leven één keer gevangen wil hebben is de tarpon. Deze machtige vissen bewonen de wateren rondom de  Keys. Ze zijn het hele jaar door te vangen maar de kans op succes is het grootste van maart tot en met juli. Met name vanuit het dorp Islamorada en vanaf Key West vertrekken veel vissersboten. De gids weet precies waar u moet zijn om deze monsters te vangen.

Zonnestralen lichten het koraal op

Zonnestralen lichten het koraal op

Kleurrijke koraalriffen

De Lower Keys zijn de minst ontwikkelde eilandjes van de Keys en staan bekend om de prachtige natuur. De eilanden zijn vooral geliefd bij snorkelaars en duikers. Spectaculair is het Looe Key Reef, een gigantisch koraalrif. De rotsmuren zijn begroeid met hard en zacht koraal en er zwemmen felgekleurde tropische vissen. U kunt ook wrakduiken bij de Lower Keys. In 1998 werd het schip Adolphus Busch Sr. hier tot zinken gebracht. Nu het op de bodem ligt, is het de thuisplek van een uitbundige variatie aan zeeleven.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.