Duurzaamheid aan boord

We moeten de luchtvaartindustrie drastisch veranderen om duurzamer te worden. Daar werken we voortdurend aan. Kleine veranderingen dragen bij aan het bereiken van ons doel. Verduurzamen aan boord van onze vluchten is één van deze kleine veranderingen.

Wat we doen

We voeren aan boord van onze vluchten kleine wijzigingen door. Zo verminderen we het gewicht van items die we meenemen aan boord, maken we bewustere maaltijdkeuzes en proberen we zoveel mogelijk te recyclen.

Gewicht verminderen

Een vliegtuig dat minder weegt verbruikt minder brandstof. Het resultaat van die gewichtsvermindering? Er komt minder CO₂-uitstoot vrij. We verminderen onze emissies door het gewicht van onze stoelen, trolleys en andere items die we aan boord brengen te verminderen.

De wijzigingen zijn klein, maar ze hebben een beetje effect: een drie uur durende vlucht stoot gemiddeld 31.045 kg CO₂ uit. Een gewichtsvermindering van 1000 kilo bespaart ons 275 kg CO₂. We verbeteren onze inspanningen voortdurend, want elke kilo telt.

Verantwoorde maaltijden

Jaarlijks serveren we ongeveer 40 miljoen maaltijden aan boord van onze vluchten. We proberen aan de milieu-impact te denken bij de keuze van onze maaltijden.

Recycling

We streven ernaar om in 2030 50% minder restafval te produceren vergeleken met 2011. In 2021 verbruikten we 50% minder restafval, maar dat komt omdat we in deze jaren minder vlogen vanwege de COVID-19 pandemie. We hebben ons doel dus nog niet bereikt.

We werken eraan om onze afvalproductie te verminderen. Het meeste van dit afval produceren we aan boord van onze vluchten: we lichten 3 van onze recyclingprojecten uit.

Uitdagende regel- en wetgeving

Het is een uitdaging om de luchtvaartindustrie te verduurzamen. Voor sommige van onze bestemmingen geldt strenge regelgeving op het gebied van recycling. We kunnen niet alles recyclen vanwege deze strenge regelgeving. We werken er hard aan om deze regelgeving aan te laten passen, zodat we in de toekomst hopelijk meer kunnen recyclen.

Wat u kunt doen

Het is onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de verduurzaming van de luchtvaartwereld, maar er zijn kleine dingen die u kunt doen om bij te helpen.

Veelgestelde vragen