ACCRA

Ghana
28°C Mei

Met de trotro van de stad naar het strand

Cultuur opsnuiven en ontspannen in Ghana? Boek vliegtickets naar Accra en leer meer over de Ashanti-cultuur in het Nationaal Museum of winkel in de Accra Mall. Een wandeling rond het imposante Christiansborg-kasteel is ook zeker de moeite waard. En hou je van een feestje? Dan kun je in de gezellige wijk Osu door tot in de late uurtjes.

Struinen over de markten

Afrikaanse stoffen, sieraden of keukengerei; op de markten van Accra kom je zeker aan je trekken. De Makola Markt is de meest bekende, maar ook de Kaneshi Markt is een aanrader. Vooral als je typisch Afrikaanse kralen wilt inslaan. Vergeet niet af te dingen! Ben je er in augustus of september, dan heb je geluk. Tijdens het weken durende Homowo-festival ter ere van de oogst, drummen en dansen de mensen op straat. Vooral de tweelingenoptocht is bijzonder om te zien! Accra is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in West-Afrika. Laat je verrassen: boek snel een vliegticket naar Accra!

Boek een vlucht naar Accra

Dansen op het strand

Wie wil ontsnappen aan de drukte van de stad kan in het Kwame Nkrumah Memorial Park terecht. Dit serene park is opgericht ter nagedachtenis aan Ghana’s eerste president. Bekijk zijn bronzen beeld of het mausoleum waarin hij en zijn vrouw liggen opgebaard. Zin in verkoeling? Pak dan een minibusje, trotro genaamd, naar een van de stranden. De bekendste zijn Bojo Beach en Labadi Beach, waar muzikanten, dansers en acrobaten voor entertainment zorgen. Sluit de dag af met een drankje in een van de gezellige strandtenten.

Vliegtickets naar Accra voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen

Weertrends

mei
28°C
58%
jun.
26°C
67%
jul.
25°C
42%
aug.
25°C
35%
sep.
25°C
60%
okt.
26°C
65%
nov.
27°C
53%
dec.
28°C
32%
jan.
28°C
26%
feb.
28°C
39%
mrt.
29°C
52%
apr.
29°C
50%