Alleenreizende kinderen

Reist uw kind zonder begeleiding van een volwassene? Dat moet heel spannend voor ze zijn! Met onze Unaccompanied Minor-service zorgen wij dat uw kind hulp krijgt van ons grond- en cabinepersoneel. Check wanneer u het moet regelen en hoe het werkt.

Unaccompanied Minor-service

We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat uw kind zo comfortabel mogelijk reist, zelfs als ze alleen reizen. We zorgen ervoor dat ze het juiste vliegtuig bereiken, houden een oogje in het zeil tijdens de vlucht en helpen bij vertraging of andere verstoringen.

De service is beschikbaar voor alle rechtstreekse vluchten. Transfers voor alleenreizende kinderen zijn alleen toegestaan op vluchten van KLM, Air France en Delta Air Lines.

Verplicht voor kinderen van 5 tot 14 jaar

Reist uw kind van 5 tot en met 14 jaar zonder begeleiding van een volwassene van 18 jaar of ouder? Of reist uw kind in een andere reisklasse dan de begeleidende volwassene? Houd er rekening mee dat u in aanvulling op het reguliere ticket altijd de Unaccompanied Minor-service moet boeken.

Optioneel voor jongeren van 15 tot 17 jaar

Voor kinderen van 15 tot en met 17 jaar is de Unaccompanied Minor-service optioneel bij te boeken. Als u ervoor kiest om de service niet te boeken, beschouwen wij uw kind als een volwassen passagier.

In geval van vertraging of annulering van een vlucht helpen we graag als uw kind hun leeftijd en behoefte aan assistentie aan onze KLM-medewerkers doorgeeft. Zorg er echter voor dat u de Unaccompanied Minor-service boekt voor volledig toezicht in geval van vluchtverstoringen.

Hoe het werkt

Gaat uw kind alleen reizen? U kunt een ticket inclusief de verplichte of optionele Unaccompanied Minor-service direct via onze website boeken. Zorg ervoor dat u de reis minimaal 24 uur voor vertrek regelt.

Persoonlijke gegevens

Na het boeken van de service zijn de door u doorgegeven gegevens over de personen die uw kind naar de luchthaven brengen en ophalen beschikbaar in Mijn Reis. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de reis van uw kind soepel verloopt.

Vertrek

Breng uw kind minimaal 2,5 uur voor vertrek naar de incheckbalie op de luchthaven. U moet op de luchthaven blijven tot de vlucht van uw kind is vertrokken.

Zorg ervoor dat u een geldig legitimatiebewijs meeneemt voor uw kind en voor de persoon die uw kind naar de luchthaven brengt. U moet ook 4 afgedrukte en ingevulde exemplaren van het formulier meenemen met daarop de gegevens van de personen die uw kind brengen en halen. Deze formulieren moeten allemaal zijn ondertekend door de ouder of voogd en door de personen die uw kind brengen en ophalen.

U kunt het ingevulde formulier rechtstreeks vanuit Mijn Reis afdrukken, of de PDF-versie van het document downloaden, invullen en afdrukken.

Tijdens de vlucht

Voor vertrek begeleiden onze medewerkers uw kind naar hun stoel in het vliegtuig. Tijdens de vlucht houden wij uw kind goed in de gaten. Als ze een lange overstap hebben, brengen we ze naar een speciale lounge voor alleenreizende kinderen.

Aankomst

Na aankomst begeleiden wij uw kind naar de aankomsthal om hen naar de persoon te brengen die u heeft gemachtigd om ze op te halen. Ze moeten een geldig legitimatiebewijs meenemen dat overeenkomt met de informatie op het formulier dat u hebt ingevuld. Het formulier moet vóór vertrek worden ondertekend door de gemachtigde.

Kosten

Om gebruik te maken van de Unaccompanied Minor-service, betaalt u de prijs van een ticket voor volwassenen plus een servicetoeslag. Voor directe vluchten ligt de toeslag tussen de EUR 100 en EUR 150. Voor vluchten met een overstap betaalt u een toeslag tussen EUR 200 en EUR 300. Voor retourtickets betaalt u de toeslag 2 keer.