Toegestane voorwerpen in ruimbagage

Er gelden bepaalde regels voor wat u wel en niet mag meenemen in uw ruimbagage. Zorg ervoor dat u de vereisten checkt tijdens het inpakken van uw koffers om verrassingen op de luchthaven te voorkomen.

Elektronica en batterijen

U mag 15 apparaten met een lithiumbatterij tot 100 Wh meenemen in uw ruimbagage, als de apparaten volledig uitgeschakeld zijn. Als u een apparaat met een lithiumbatterij tot 160 Wh wilt meenemen, moet u hiervoor toestemming vragen. Batterijen groter dan 160 Wh zijn nooit toegestaan. Losse lithiumbatterijen of powerbanks zijn alleen toegestaan in uw handbagage.

Zorg ervoor dat u de apparaten goed verpakt om ze tegen beschadiging te beschermen. De apparaten mogen niet beschadigd, kapot of teruggeroepen zijn.

Elektronische sigaretten

U mag nooit een elektronische sigaret meenemen in uw ruimbagage.

Smartbags

U kunt een smartbag met een andere lithiumbatterij dan een knoopcel meenemen als u de batterij loshaalt. Kunt u de batterij niet loshalen? Dan is het niet toegestaan om de koffer mee te nemen aan boord of in het ruim.

Vuurwapens

U mag vuurwapens en munitie voor schiet- en jachtdoeleinden meenemen in uw ruimbagage. U moet de benodigde documenten meenemen en een reservering maken voor vervoer.

Lees meer over het meenemen van een vuurwapen

Vuurwapen meenemen van of naar Zuid-Afrika

Als u van of naar Johannesburg of Kaapstad reist, betaalt u een veiligheidstoeslag van EUR 50 per wapen. Neem ten minste 48 uur voor vertrek van uw vlucht contact op met het KLM Contactcentrum om er zeker van te zijn dat alles geregeld is.

Ongebruikelijke vorm of verpakking

Houd er rekening mee dat we uw bagage helaas moeten weigeren als de verpakking of de vorm schade kan veroorzaken aan het bagage afhandelingssysteem of het systeem kan blokkeren. Dat is onder andere balvormige bagage en bagage verpakt met huishoudfolie bedoeld om voedsel te verpakken. Professioneel sealen is toegestaan als dit niet leidt tot onhandelbare bagage.

Verboden voorwerpen

Het is niet toegestaan om de volgende voorwerpen in uw ruimbagage mee te nemen:

Veelgestelde vragen

Heeft u hulp nodig?

We hebben de meeste beperkte of verboden voorwerpen benoemd, maar er kunnen andere regels van toepassing zijn in het land waar u naartoe reist. Controleer ook de regels van de lokale luchthaven of luchtvaartmaatschappij.

Staat uw artikel er niet tussen of heeft u vragen over uw handbagage? Neem dan contact op met uw reisbureau of het KLM Contactcentrum.