KRAKAU

Poland
20°C Jul.

Historische stad vol prachtige verhalen

Op zoek naar een betaalbare stedentrip in Oost-Europa? Boek vliegtickets naar Krakau en geniet van een levendige studentenstad bomvol historische architectuur. Laat je meeslepen in de mythes over helden en draken en bewonder de eeuwenoude gebouwen die ondanks de Tweede Wereldoorlog overeind zijn blijven staan. ’s Avonds kun je genieten van een pul Pools bier in een van de vele cafés!

Uitzicht vanaf de koninklijke heuvel

Aan de voet van de Wawel-heuvel ligt het kloppend hart van Krakau, de Grote Markt ofwel Rynek Glówny. Bewonder hier de indrukwekkende Mariakerk waar ieder uur nog een hoornsignaal klinkt. Of laat je verleiden bij de Lakenhal vol kraampjes met authentieke souvenirs zoals een schapenwollen trui of een mooi sieraad. Voor een mooi uitzicht over de stad beklimt je de heuvel. Wist je dat hier vroeger de leden van de koninklijke familie gekroond en begraven werden? Het kasteel en de kathedraal zijn te bezoeken. Krakau is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere vakantie in Polen. Laat je verrassen: boek snel een vliegticket naar Krakau!

Boek een vlucht naar Krakau

Bezinning in Auschwitz

Bezoek ook de voormalig Joodse wijk van Krakau: Kazimierz. Voor de Tweede Wereldoorlog leefde hier een van de grootste Joodse gemeenschappen van Polen. Sinds de film Schindler’s List hier werd opgenomen is de buurt flink opgeknapt en is de levendige wijk een populaire plek voor een gezellig hapje en een drankje. Zwaar en indrukwekkend, maar bijna essentieel tijdens een verblijf in Krakau, is een bezoek aan concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, zo’n 60 kilometer buiten de stad. Een gedenkplek die een diepe indruk op je zal achterlaten.

Vliegtickets naar Krakau voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen

Weertrends

jul.
20°C
35%
aug.
20°C
32%
sep.
15°C
23%
okt.
10°C
19%
nov.
5°C
20%
dec.
1°C
29%
jan.
-1°C
39%
feb.
0°C
32%
mrt.
4°C
23%
apr.
9°C
27%
mei
13°C
39%
jun.
18°C
37%