BELGRADO

Serbia
24°C Jul.

Ontdek Belgrado: de Witte Stad

Zoek je een verrassende Europese bestemming? Boek vliegtickets naar Belgrado en ontdek de hoofdstad van Servië. Flaneer langs de Donau en de Sava en voel de energie van de stad aan de Kneza Mihaila promenade. Veel gebouwen in Belgrado zijn gebouwd met karakteristieke witte stenen. De stad wordt dan ook niet voor niets ‘Beograd’ genoemd: de ‘Witte Stad’.

Streetart en gezellige terrassen

Belgrado is verrassend veelzijdig. De oude, levendige wijk Skadarlija heeft dankzij haar kinderkopjes en bohémien sfeer veel weg van Montmartre in Parijs, terwijl de historische industriewijk Savamala eerder doet denken aan Berlijn. Hier hebben vervallen pakhuizen een tweede leven gekregen als expositieruimte of bar en fleurt kleurrijke streetart grauwe, industriële gebouwen op. De wijk Zemun ademt juist een dorpse sfeer, met oude huizen en gezellige terrassen aan de oever van de beroemde rivier de Donau.

Boek een vlucht naar Belgrado

Kloppend hart van de stad

Dwars door het centrum loopt de brede wandelpromenade Kneza Mihaila, dat met haar art deco-gebouwen, restaurants en winkels het kloppend hart van de stad vormt. Wandel vanaf het Plein van de Republiek richting Kalemegdan Park en bezoek het belangrijkste symbool van de stad: het Fort van Belgrado. Kalemegdan Park ligt op de kruising van de rivieren Sava en Donau en is dankzij kronkelende wandelpaden en fenomenale uitzichten populair bij zowel inwoners als bezoekers. Ook als kunstliefhebber kom je in Belgrado aan je trekken, dankzij het recent heropende Museum voor Hedendaagse Kunst en de vele onafhankelijke galerieën verspreid over de stad.

Vliegtickets naar Belgrado voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen

Weertrends

jul.
24°C
23%
aug.
24°C
19%
sep.
20°C
17%
okt.
14°C
16%
nov.
9°C
20%
dec.
3°C
23%
jan.
1°C
26%
feb.
4°C
25%
mrt.
8°C
19%
apr.
13°C
20%
mei
17°C
32%
jun.
22°C
30%