SOUTHAMPTON

United Kingdom
9°C Apr.

Stad vol geschiedenis en mysterie

Henry V, William Shakespeare, Isaac Watts en Jane Austen verbleven met veel plezier in deze havenstad in het zuiden van Engeland. Boek vliegtickets naar Southampton en geniet net als deze beroemdheden van de verborgen schatten die deze stad te bieden heeft. Zo telt Southampton meerdere spookhuizen en startte de Titanic hier aan zijn fatale reis. Deze Engelse stad heeft alles voor een culturele, maar ook zeer spannende trip.

Middeleeuwse panden en spookverhalen

Southampton heeft veel middeleeuwse panden en monumenten. Zo stamt het Tudor House and Garden museum uit de jaren 1100 en staat het bekend als spookhuis. Personeel en bezoekers hebben hier regelmatig de aanwezigheid van geesten gevoeld en honden weigeren bepaalde kamers binnen te gaan. In heel Southampton zijn haunted houses te vinden. Zo zijn er in de pub The Red Lion maar liefst 21 verschijningen gesignaleerd. Het bekendste spook van de stad, kamermeisje Molly, schijnt nog rond te waren in het Dolphin Hotel. Southampton is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in het Verenigd Koninkrijk. Laat je verrassen: boek snel een vliegticket naar Southampton!

Boek een vlucht naar Southampton

De Titanic in beeld

Southampton telt verschillende musea van de City Art Gallery met hedendaagse kunst tot het Solent Sky Museum waar de luchtvaartgeschiedenis van de stad wordt belicht. Maar het bekendste museum is het museum SeaCity. Hier wordt een permanente expositie van de Titanic getoond. Op 10 april 1912 begint het schip bij dok 4 in de haven van Southampton aan zijn noodlottige boottocht. Nergens was de tragedie van de ramp beter voelbaar als in Southampton wat het museum indrukwekkend in beeld heeft gebracht.

Vliegtickets naar Southampton voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen

Weertrends

apr.
9°C
23%
mei
12°C
26%
jun.
15°C
23%
jul.
17°C
19%
aug.
17°C
26%
sep.
15°C
20%
okt.
13°C
26%
nov.
9°C
30%
dec.
7°C
29%
jan.
6°C
26%
feb.
6°C
25%
mrt.
7°C
23%