Action in the jungle

In Nationaal Park Rincón de la Vieja kunt u heerlijk wandelen, zwemmen in natuurlijke warmwaterbronnen, picknicken en kamperen. Het park bestaat uit een verzameling verschillende ecosystemen rondom een negental kraters en 32 rivieren met spectaculaire watervallen in het regenseizoen. De diversiteit van het plantenleven is enorm: kijk omhoog en spot toekans, luiaards en aapjes in de boomtoppen.

Nature
Volcanic Rainforest

Een vulkanische modderpoel

Een vulkanisch regenwoud

In het park zijn zeven wandelroutes uitgestippeld, die onderling variëren in soort terrein, lengte en moeilijkheidsgraad. Een van de meest spectaculaire routes is het Sendero de las Cataratas —‘het watervalpad’— dat totaal ongeveer 18 kilometer in beslag neemt en langs verschillende watervallen leidt. Reken op een volle dag wandelen. Langs het pad treft u een groot aantal vogelsoorten, zoals kolibries, toekans, pauwen en papegaaien. Van de zoogdieren zijn de apen het makkelijkst te spotten, maar met een beetje geluk zijn er ook nog wilde zwijnen, coati’s (een soort wasbeertjes met een lange snuit), stinkdieren, luiaards, miereneters of gordeldieren te zien. Hoewel de route naar de krater van de Rincón de la Vieja-vulkaan vaak gesloten is vanwege eruptiegevaar, is het duidelijk dat het hier om een actief vulkanisch gebied gaat: veel routes lopen langs sissende fumarolen en borrelende modderpoelen. Een aardige bijkomstigheid is dat in veel gevallen de wandelaar na een lange tocht nog wat kan badderen in een weldadige warmwaterbron. Of afkoelen in een verfrissend riviertje.

Waterballet TIF

Rio Negro Tubing Adventure

Waterballet

De natuurlijke weelde van het park kunt u ook bewonderen al dobberend in een grote binnenband. Zo is er een waterparcours van 5 kilometer over de Rio Negro, een snelstromende rivier. Dit zogenoemde Rio Negro Tubing Adventure wordt door gidsen begeleid en omvat een aantal spectaculaire stroomversnellingen (klasse 2 en 3). Op de kalmere gedeeltes van de rivier is volop gelegenheid om van de prachtige omgeving en de geluiden van het regenwoud te genieten. De tours vertrekken vanaf Hacienda Guachipelín; deelnemers worden te paard naar het beginpunt van het parcours gebracht.

Bekijk Reisgids

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.