De ark van Cali
Even ontsnappen uit het drukke, moderne stadsleven van Cali? Dan is de Zoológico de Cali dé plek om naartoe te gaan. Deze dierentuin is de beste van het land, en zelfs een van de beste van Zuid-Amerika. Niet alleen vanwege de indrukwekkende verzameling vogels, reptielen, zoogdieren, vlinders en vissen die er een thuis vinden, maar zeker ook vanwege de manier waarop zij er worden behandeld.
Dier op eerste plaats
Toen de Zoológico de Cali in 1971 zijn deuren opende, kende het park een schamele verzameling dieren, niet spectaculairder dan wat duiven, eenden en lama’s. Ze leefden in te kleine, vieze kooien en kregen niet meer dan basale zorg en een minimale hoeveelheid voedsel. La fundación Zoológica de Cali bracht hier samen met de lokale overheid verandering in. Toen de dierentuin 10 jaar later een herstart maakte, stond er maar één ding voorop: het welzijn van de dieren. De oude kooien werden vervangen door gloednieuwe onderkomens, waarbij rekening werd gehouden met de oorspronkelijke habitat van de verschillende diersoorten. De nadruk van de verzorging kwam te liggen op hun dieet, dat tot in de puntjes moest zijn afgestemd op de behoeftes van de dieren. De dierentuin kon zo in 2011 met trots (en een indrukwekkende collectie gezonde dieren) zijn 40ste verjaardag vieren.
Van beer tot ara
De dierentuin van Cali is erg overzichtelijk: er zijn 5 gedeeltes voor 5 verschillende soorten dieren. Onder meer leeuwen, beren en apen bevolken de zoogdierensectie. Kameleons en krokodillen zitten in het reptielenhuis. In het vogelverblijf kwetteren ara’s en toekans. Bijzonder is ook het zogenoemde ‘mariposario’, waarin meer dan 800 vlindersoorten rondfladderen. Tevens kunt u hier zien hoe uit een rups en cocon uiteindelijk een vlinder groeit. Ten slotte huisvest de Zoológico de Cali nog 9 zoetwater- en 10 zoutwateraquaria met een keur aan vissen en ook schildpadden.
Mooie missie
Behalve een toeristische attractie is de Zoológico de Cali tegenwoordig ook een belangrijk onderzoekscentrum. Het behoud van Colombia’s biodiversiteit, een van de meeste gevarieerde ter wereld, is een van de belangrijkste missies. Het centrum heeft onder meer een succesvol voortplantingsprogramma voor condors ontwikkeld. Dit bracht al 5 baby’s voort die inmiddels weer in het wild zijn uitgezet. De dierentuin verricht ook onderzoek naar de leefsituatie van dieren in het wild. Dit is gericht op het behoud van de soorten.
Ontdek andere bestemmingen in Zuid-Amerika
*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in EUR. Inclusief belastingen, toeslagen en boekingskosten. Exclusief eventuele betalingstoeslagen. Getoonde prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.
World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.