Maak kennis met Nederland in vogelvlucht

De oudste steden, wonderlijkste bouwwerken en fraaiste natuurgebieden: ze zijn in volle glorie te bewonderen in THIS IS HOLLAND, een spiksplinternieuwe attractie met een 5D-film van de makers van De Nieuwe Wildernis. De gedroomde kennismaking voor nieuwe bezoekers, maar ook voor Nederlanders die hun land door en door denken te kennen is het een betoverende ervaring in beeld en geluid, met geur en kleur, door weer en wind.

Actief & Outdoor
Een unieke vliegervaring

Een unieke vliegervaring

Vlieg mee boven stad, erfgoed en natuur

De nieuwste aanwinst is de toeristische attractie THIS IS HOLLAND. In deze ‘panoramavliegsimulator’ neemt het publiek plaats in gondels, waarna een 5D-film wordt vertoond op een 15 meter hoog, bolvormig scherm. Terwijl je voeten in de lucht bungelen, bewegen de gondels mee met de filmbeelden, zodat het lijkt alsof je zelf rondvliegt boven Nederland. EMS Films, dat eerder de populaire natuurfilm De Nieuwe Wildernis produceerde, liet gedurende 2 jaar vanuit een helikopter 32 uur film opnemen, waaruit alleen de allermooiste beelden werden geselecteerd. Te zien zijn culturele, historische en natuurlijke pronkstukken als de Amsterdamse grachtengordel, het Woudagemaal en de Waddenzee, alle drie genoteerd op de Werelderfgoedlijst, plus Schiphol en de Zaanse Schans, kastelen en paleizen, de kust en de bollenstreek, en de natuurgebieden Utrechtse Heuvelrug, Veluwezoom en Oostvaardersplassen. In 8 minuten wordt de bezoeker via alle zintuigen ondergedompeld in het allermooiste dat Nederland te bieden heeft.

Het THIS IS HOLLAND paviljoen in Amsterdam-Noord

Het THIS IS HOLLAND paviljoen in Amsterdam-Noord

THIS IS HOLLAND: praktische informatie

De hoofdshow duurt 8 minuten, maar in totaal duurt een bezoek een uur. Zoals bij attracties in pretparken wordt een foto gemaakt, waarop de bezoekers lijken te vliegen. Daarna volgt een korte film over het verleden en heden van Nederland, gevolgd door een presentatie van de locaties in de hoofdfilm, en tot slot het klapstuk: ‘The Flight Experience’. THIS IS HOLLAND heeft een capaciteit van 200 bezoekers per uur en is dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur. Tickets kosten € 15,50 via www.thisisholland.com . Je vindt het cilindervormige gebouw aan het Overhoeksplein naast EYE en A’DAM Toren, te bereiken met de gratis pont achter station Amsterdam Centraal.

Bekijk Reisgids

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.