DRESDEN

Duitsland
19°C Jul.

De pracht en praal van Dresden

Bombastisch barok in het pittoreske Altstadt en kleurrijke straatkunst in het grungy en alternatieve Neustadt: Dresden is een stad met twee gezichten. Boek nu vliegtickets naar Dresden en proef de geschiedenis van deze elegante Duitse stad. Door de overdosis aan kunst, architectuur en cultuur wordt Dresden ook wel het Florence aan de Elbe genoemd. Hier raak je niet snel uitgekeken.

Wederopbouw van de barokstad

Dresden staat bekend als een van de mooiste barokke steden in de wereld. Tijdens WO II zijn er veel gebouwen verwoest. Na de oorlog begon Dresden aan de wederopbouw van zijn culturele erfgoed. Zo werden de bekende barokke Katholische Hofkirche en het Zwinger-paleis, het pronkstuk van de stad, weer in hun oude staat hersteld. Geniet tijdens een ochtendwandeling van de schoonheid van deze barokke complexen en sluit de dag af met een rondvaart over de Elbe in een klassiek stoomschip. Dresden is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Duitsland. Laat je verrassen: boek snel een vliegticket naar Dresden!

Boek een vlucht naar Dresden

Sprookjesbos Sächsische Schweiz

Op ongeveer 30 kilometer van Dresden vandaan ligt het Sächsische Schweiz natuurpark. Eindeloze bossen worden afgewisseld met immense zandsteenbergen. Een waar paradijs voor klimmers en wandelaars. Tussen het groen vind je ook middeleeuwse burchten en kastelen. Sächsische Schweiz is een schilderachtig landschap waar je een hert, everzwijn of misschien zelfs een elfje tegen het lijf kunt lopen.

Vliegtickets naar Dresden voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen

Weertrends

jul.
19°C
32%
aug.
19°C
32%
sep.
15°C
27%
okt.
10°C
26%
nov.
5°C
23%
dec.
2°C
35%
jan.
0°C
45%
feb.
1°C
32%
mrt.
5°C
26%
apr.
9°C
23%
mei
13°C
26%
jun.
17°C
30%