CATANIA

Italy
28°C Jul.

Vulkaanstad op Sicilië

Op ontdekkingstocht naar Sicilië? Boek vliegtickets naar Catania en ontdek deze bruisende stad die ook de perfecte uitvalsbasis is om het eiland te verkennen¬¬¬¬¬¬. Struin langs kerken, palazzi en Romeinse ruïnes en geniet van het uitbundige nachtleven langs het strand. Of ga voor een chic avondje uit in het Teatro Massimo Bellini: het fraaie operahuis van de stad.

Zwart lavasteen

De tweede stad van Sicilië is gelegen op de uitlopers van de Etna: deze actieve vulkaan is vanuit de hele stad zichtbaar. Na een uitbarsting in 1669 werd een groot gedeelte van de stad verwoest en vervolgens herbouwd met zwart lavasteen in de nu iconische Siciliaanse barokstijl. Een goed voorbeeld is de fraaie St. Agatha-kathedraal aan het charmante Piazza del Duomo. Trek gekregen? Wandel dan naar de bedrijvige Pescheria: op deze vismarkt voeren vishandelaren tot 2 uur ’s middags luidkeels hun act op. De uitgestalde zwaardvissen, garnalen en schelpen kun je proeven in visrestaurants in de buurt. Catania is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere vakantie in Italië. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Catania!

Boek een vlucht naar Catania

Pasta alla Norma

De Via Etnea voert je rechtstreeks van het Piazza del Duomo naar de voet van de vulkaan., Voor het mooiste uitzicht op de Etna moet je echter in het Giardino Bellini park zijn. Het Bellini Museum is gevestigd in het geboortehuis van de beroemde Italiaanse operacomponist. Hier vind je elegante piano’s en zelfs een doodsmasker. Wist je dat de lokale specialiteit, Pasta alla Norma, genoemd is naar één van Bellini’s beroemdste opera’s? Strijk neer rond de Via Vittorio Emanuele II om het gerecht te proeven.

Vliegtickets naar Catania voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen

Weertrends

jul.
28°C
3%
aug.
28°C
10%
sep.
25°C
20%
okt.
20°C
26%
nov.
16°C
23%
dec.
12°C
13%
jan.
11°C
19%
feb.
11°C
18%
mrt.
12°C
19%
apr.
15°C
17%
mei
20°C
13%
jun.
25°C
10%