Leer duiken op Curaçao

Zwemmen tussen zeeschildpadden, barracuda’s en reuzenmanta’s: duiken op Curaçao is een droom. U wordt omringd door scholen engel-, papegaai- en trompetvissen of kunt een deinende zeespons van dichtbij bewonderen. Maar wie dit alles wil aanschouwen, zal het duiken eerst moeten leren. Daarvoor biedt Curaçao keuze uit zo’n 30 duikscholen.

Watersport
Met Atlantis naar de Superior Producer

Met Atlantis naar de Superior Producer

Vijfsterrenduikschool Atlantis

Al ruim een kwart eeuw is Atlantis Diving in Willemstad een van Curaçao’s bekendste duikscholen. Direct aan zee, met een mooi huisrif voor de deur, heeft Atlantis een ideale ligging voor PADI-cursussen op alle niveaus – alles is er voorhanden, van maskers en vinnen tot een duikcomputer. Eerst even proberen kan ook: een introductiecursus van een halve dag, inclusief proefduik, kost zo’n 70 Amerikaanse dollar. Er zijn ook prima geprijsde arrangementen: een cursus gecombineerd met  een verblijf in een appartement (met zeezicht) dat direct naast het duikcentrum ligt.

Ocean Encounters: 6 locaties, 7 boten

Ocean Encounters: 6 locaties, 7 boten

Ocean Encounters: 6 locaties, 7 boten

De grootste duikschool van Curaçao is Ocean Encounters met tientallen medewerkers, 7 boten en 6 locaties verspreid over het eiland, van Willemstad tot Nieuwpoort. Op het menu staan verschillende PADI-cursussen, van een introductie tot duiken op professioneel niveau. Daarnaast zijn er speciale cursussen, zoals onderwaterfotografie en visherkenning. Boottrips voeren naar duiklocaties als het rif bij Nieuwpoort met ster-, hersen- en hoornkoraal, adelaarsroggen en zeeschildpadden. Dit rif is alleen toegankelijk met Ocean Encounters – de duikschool biedt daarmee echt een toegevoegde waarde.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.