Romantische escapades op droomeiland Curaçao

Curaçao is een populaire bestemming voor honeymooners. Niet zo vreemd, want alles is aanwezig: soezerige bountystranden, luxueuze resorts, prima restaurants en bijna alle dagen tropische zonneschijn. Dineer een zwoele avond bij kaarslicht met uitzicht op de kleurige pakhuizen van Punda en u wilt hier nooit meer weg. Maar ook zonder voorafgaand huwelijk kunt u romantische avonturen beleven op dit Caribische droomeiland.

Romantiek
Massage voor twee

Massage voor twee

Massage voor twee op een bountystrand

Kurá Hulanda Lodge & Beach Club, op de afgelegen Westpunt, is een van de meest idyllische hotels van Curaçao. Met luxueuze suites en een goed restaurant aan een prachtig strand zijn we er hier nog niet: op verzoek zet het personeel de massagetafels neer op Playa Kalki, voor een ontspannende massage voor 2 in de warme zeebries. Met grillige kalkstenen kliffen aan de ene kant en de turquoise zee aan de andere, weldadige handen op uw rug en uw geliefde aan uw zijde, kan uw romantische dag niet meer stuk.

Alleen bij Jaanchie’s kunt u legaal leguaan eten

Alleen bij Jaanchie’s kunt u legaal leguaan eten

Lustopwekkende leguanensoep bij Jaanchie

Een menukaart is er niet bij Jaanchie’s Restaurant, want de goedlachse meneer Jaanchie zelf  komt aan uw tafeltje op de veranda vertellen wat de pot schaft. Afhankelijk van wat de vissers die ochtend hebben gevangen, is dat elke dag iets anders, maar de bereiding is steevast Creools. Eén ingrediënt is er altijd: leguaan. Het reptiel is officieel beschermd, maar dit is de enige plek op Curaçao waar het legaal mag worden gegeten. Wat er zo romantisch is aan een leguanenstoofpotje legt Jaanchie u graag zelf uit.

Playa Santa Cruz

Playa Santa Cruz

Met Captain Goodlife naar Love Beach

Captain Goodlife geniet op zijn strandje in Santa Cruz van het goede leven, en hij deelt dat graag met anderen. Boek zijn watertaxi, en hij zal de mooiste plekjes van Westpunt laten zien. Duik naar een woud van paddenstoelvormige koraalformaties of snorkel naar de Blauwe Kamer; een sprookjesachtige grot waarvoor wel even 3 meter onder water moet worden gezwommen. De kapitein komt ook  langs kleine baaitjes die alleen per boot bereikbaar zijn, zoals het zwarte strandje Playa Pretu en Love Beach – romantiek ten top.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.