De mooiste snorkel- en duikplekken van Curaçao

Aruba en Bonaire staan bekend als paradijs voor duikers en snorkelaars, maar Curaçao is minstens zo mooi. En vaak een stuk laagdrempeliger: doordat het koraalrif hier dicht bij de kust ligt, kan er op talloze plekken zo vanaf het strand naartoe worden gezwommen. Zet uw snorkel op of neem een zuurstoffles mee, plons in de Caribische Zee en ontdek de wondere onderwaterwereld van kleurig koraal en fleurige vissen.

Watersport
Ontmoet een koraalduivel in Wonderland

Ontmoet een koraalduivel in Wonderland

Alice in Wonderland bij Playa Kalki

De kalkstenen kliffen en het witte strand van zand en koraalgruis zijn al prachtig, maar de bijnaam van Playa Kalki (Wonderland) slaat vooral op de wondere onderwaterwereld. Als een hedendaagse Alice in Wonderland valt u hier van de ene in de andere verbazing. Op 3 minuten zwemmen van het strand zijn roggen, schildpadden, murenen en zeekreeften te zien rond paddenstoelvormige koraalformaties. Het strandje is bereikbaar via een trap vanaf de Kurá Hulanda Lodge & Beach Club. Een uitrusting kunt u huren bij Go West Diving, www.gowestdiving.com .

Scuba duiken

Scuba duiken

Caracasbaai: snorkelen rond een sleepbootje

30 jaar geleden zonk een klein sleepbootje vlak bij de rotskust in de Caracasbaai. Het met koraal begroeide scheepswrak ligt slechts op 5 meter diepte is daardoor een topattractie voor zowel duikers als snorkelaars. Golfslag en stroming zijn er nauwelijks, zodat het ontspannen dobberen is boven de murenen, trompetvissen, engelvissen en het kokerkoraal. Voor duikers is er iets verderop een tot 30 meter diep steil aflopende koraalwand. Het sleepbootje is zwemmend te bereiken vanaf het strand of per boot met Down Town Diving, www.downtowndiving.info .

Snorkelen zo vanaf het strand

Snorkelen zo vanaf het strand

Cas Abao: plantagestrand met zeepaardjes

Cas Abao is een privéstrand met wit zand, wuivende palmbomen en kristalhelder azuurblauw zeewater. De faciliteiten zijn er uitstekend: een strandrestaurant, ligbedjes, douches, toiletten, kluisjes en zelfs massages. Stapt u het water in, dan ziet u allerlei soorten hard en zacht koraal, zeesponzen, papegaaivissen, pijlstaartroggen, murenen, kogelvissen en sergeant-majoors. Met een beetje geluk komt u ook schildpadden en zeepaardjes tegen. Het strand is bereikbaar via de poort van de voormalige plantage Cas Abao. Uitrusting is ter plekke te huur bij de duikshop, www.casaboudiveandwatersports.com .

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.