De mooiste stranden van Curaçao

Het is een van de hoofdredenen om naar Curaçao te gaan: de prachtige stranden. Het eiland heeft tientallen beschutte baaien waar het een stuk stiller is dan op de bekendere stranden. Met zoveel strandjes om uit te kiezen is er altijd wel een waar u uw vertier kunt vinden: van barbecuen met de locals tot luxueus luieren op een loungebedje met een cocktail bij de hand.

Romantiek
Blauwbaai, een privéstrand deluxe

Blauwbaai, een privéstrand deluxe

Blauwbaai: luxe strand met zwembad

Blauwbaai, het grootste strand van Curaçao, ligt net ver genoeg van Willemstad om er doordeweeks te kunnen genieten van de rust. Het strand behoort bij het luxueuze Blue Bay Resort, maar bezoekers kunnen voor 15 Antilliaanse gulden een dagpas kopen. De faciliteiten zijn prima in orde: een bewaakte parkeerplaats, een restaurant en strandbar, ligbedjes onder palmbomen en palapa’s (parasols met rieten dak), verhuur van kano’s en zeilbootjes, een duikschool, massagepaviljoen en zelfs een zwembad. Een luxueus strand dus. Hier wordt dan ook uw cocktail bezorgd terwijl u ligt te zonnen.

Daaibooibaai

Daaibooibaai

Daaibooibaai: op strandbezoek bij Kees

Pakweg 10 kilometer noordelijker is het openbare strand van Daaibooibaai simpeler en stiller, met louter wat ligbedjes onder palmbomen en palapa’s. De vriendelijke eigenaar van een strandtentje serveert er snacks en drankjes en geeft ook informatie over dit ongerepte deel van de kust. Een strandbezoek valt hier prima te combineren met een wandeling over een van de kustpaden of naar de achterliggende zoutpan, waar regelmatig roze flamingo’s neerstrijken.

Onverschrokken klifduiker bij Grote Knip

Onverschrokken klifduiker bij Grote Knip

Grote Knip: barbecues en klifspringers

Hoe verder van Willemstad, hoe stiller de stranden – dat is de vuistregel. Maar die gaat bij Grote Knip niet helemaal op, want de lokale bevolking komt in het weekeinde, en vooral op zondag, graag naar dit strand om te barbecuen. Het is het archetypische strand met suikerwit zand, wuivende palmbomen, turkoois zeewater en zonnebedjes onder palapa’s. De halfronde baai wordt aan weerszijden beschut door torenhoge kliffen, waar op tropisch warme dagen jongeren van afspringen, tot grote schrik én vermaak van de badgasten. Eén baaitje verderop ligt het ook gezellige zusterstrandje Kleine Knip.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.