Curaçao’s romantische boetiekhotels

Curaçao is een populaire bestemming voor een volledig verzorgde vakantie. Het hotelaanbod beperkt zich daarom grotendeels tot betaalbare pakkethotels – meestal niet de meest romantische onderkomens. Maar er zijn ook uitzonderingen. In deze 3 boetiekhotels is een romantisch verblijf gegarandeerd – compleet met een massage à deux, een welkomstfles bubbels of een bed vol rozenblaadjes.

Romantiek
Kura Hulanda Beach Club op Westpunt

Kura Hulanda Beach Club op Westpunt

Tropische verrassing: Kura Hulanda Lodge

Het enige wat er aan vijfsterrenhoteldorp Kura Hulanda in Willemstad ontbrak, was strand. Daarom kocht multimiljonair en filantroop Jacob Gelt Dekker het beste strand van het eiland. Daar bouwde hij aan de Caribische Zee zijn tropische idylle. Op Westpunt, de afgelegen en mooiste uithoek van Curaçao, staat nu de Kura Hulanda Lodge. Ruime kamers, een organisch gevormd zwembad, een restaurant met kleine maar goede kaart, een wit strand met ligbedjes en palapa’s. Voor de deur ligt een van de mooiste duikplekken van het eiland.

Van 17de-eeuws landhuis tot klein hotel

Van 17de-eeuws landhuis tot klein hotel

Van plantagehuis tot boetiekhotel

‘Ik heb een restaurant met een paar kamers!’ Een hotel wil de eigenaar het niet noemen, maar feit is dat Landhuis Daniel een van Curaçao’s meest romantische ‘herbergen’ is. In een okergeel plantagehuis uit 1650, midden in de grillige natuur, huist een restaurant met een Frans-Caribische kaart. De 7 kamers zijn niet super-de-luxe, maar bieden alle gemakken voor een goede nachtrust na een gastronomisch (en biologisch) driegangenmenu. Op het landgoed is ook een duikschool, een zwembad en een tuin met orchideeënkwekerij.

Barefoot elegance: Baoase Luxury Resort

Barefoot elegance: Baoase Luxury Resort

Super-de-luxe villaresort Baoase

‘Barefoot elegance’ is het thema van het betrekkelijk nieuwe Baoase, misschien wel het meest luxueuze hotel van Curaçao. De standaardkamers zijn helemaal niet zo standaard, met een minibar, kingsize-bed, regendouche en buitenbad. Nog luxueuzer zijn de suites met een terras met jacuzzi en zeezicht. En de ultieme verwennerij vormen de villa’s met 2 slaapkamers, een binnen- en buitenbadkamer en een tuin met privézwembad. Het uitstekende restaurant serveert Frans-Aziatische fusion. Het terras heeft een prachtige ‘infinity pool’.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.