KLM Reisgids

Aan de rand van de Grand Canyon

Het maakt niet uit hoeveel foto’s u al van de Grand Canyon gezien heeft: niets haalt het bij de eerste echte aanblik op dit natuurlijke wereldwonder. De immense diepte, het steen in honderden schakeringen rood en de glinsterende Colorado-rivier ver beneden maken op iedereen een onuitwisbare indruk. De omvang van de canyon is pas echt te bevatten als u daadwerkelijk aan de rand staat. Al ziet u dan eigenlijk nog steeds maar een fractie.

Nature

Te voet

De vele wandelpaden in en om de canyon bieden gelegenheid dit wereldwonder te voet te verkennen. U kunt zelfs helemaal afdalen tot aan de Colorado-rivier, al is hiervoor wel enige voorbereiding vereist. In de bezoekerscentra staan altijd welwillende rangers klaar om u te adviseren over de meest geschikte wandeling. De makkelijkste route is de Rim Walk: u blijft een aantal kilometer langs de rand van de canyon lopen terwijl u op geweldige uitzichten wordt getrakteerd. Wie graag een korte afdaling wil maken kiest het best voor de South Kaibab Trail. De eerste afdaling langs de canyonwand is aardig steil, maar daardoor hebt u ook al snel vrij uitzicht de canyon in. De South Kaibab Trail loopt helemaal door tot de Colorado-rivier, maar u kunt de wandeling zo lang of kort te maken als u wilt. Sportievelingen die ’m helemaal uit willen lopen kunnen beneden overnachten op de Bright Angel Campground.

Zicht vanuit de helikopter

Zicht vanuit de helikopter

Vanuit de lucht

De enige manier om een goed overzicht van de canyon te krijgen is eigenlijk vanuit de lucht. Dat kan met een vliegtuig, maar een helikopter is nog spectaculairder. Door de grote glazen ruiten heeft u een prachtig uitzicht op de duizelingwekkende diepte van de kloof waarin de Colorado-rivier kronkelend haar weg vindt. Een hoogtepunt is de vlucht door de Dragon Corridor aan de South Rim: hier ziet u de kloof op zijn breedst en diepst.

De Skywalk

De Skywalk

Vanaf de skywalk

Ook vanuit de lucht, maar dan met de voeten op de grond: een wandeling over de Skywalk. Deze glazen loopbrug werd in 2007 geopend in Grand Canyon West. Het land is eigendom van de Hualapai-indianen; u dient daarom niet alleen te betalen voor de toegang tot de Skywalk, maar ook voor het betreden van Grand Canyon West zelf. De loopbrug steekt zo’n 21 meter uit de wand van de canyon en de bodem is van glas: zo kunt u loodrecht de diepte onder u in staren.

Bekijk Reisgids Vanaf EUR 719*

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

*Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.