Bizons kijken in Elk Island National Park

Op minder dan een uur rijden van Edmonton ligt het Elk Island National Park. Een wildernis waar kuddes bizons grazen en herten en elanden vrij rondlopen. Het is de perfecte plek om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Het park heeft kilometers aan wandelpaden en met meer dan 250 vogelsoorten is het een paradijs voor vogelliefhebbers.

Nature
Bizons op de weg

Bizons op de weg

Kamperen aan het meer

Iedere bezoeker van Elk Island National Park heeft één ding hoog op het lijstje staan: het zien van wilde bizons. Deze dieren grazen door het hele park en blokkeren ook regelmatig de wegen wat soms tot enige verkeerschaos kan leiden. Hoewel de dieren er gemoedelijk uitzien, is het raadzaam om gepaste afstand te bewaren. Kenmerkend voor het park zijn de vele meren. Het grootste is Astotin Lake in het noorden. In het meer liggen tientallen eilandjes en een leuke manier om deze te verkennen is per kano die te huur zijn in het park. Voor kinderen is de Living Waters Boardwalk leuk: een 300 meter lange boardwalk door het water. De oevers van Astotin Lake zijn voor de inwoners van Edmonton ook een geliefde barbecueplek op mooie zomeravonden. Rondom het meer zijn diverse picknickplaatsen met vuurkorven, toiletten en tafels die u gratis mag gebruiken. Elk Island National Park kent ook meerdere campings. Er zijn campings met en zonder voorzieningen dus u kunt het zo avontuurlijk maken als u zelf wilt.

Bizon in de sneeuw

Bizon in de sneeuw

Winter wonderland

Maar ook in de winter is een fantastisch seizoen om het park te verkennen. Winters in Edmonton worden gekenmerkt door veel sneeuwval en die verandert Elk Island National Park in een walhalla voor langlaufers. De wandelpaden zijn de perfecte manier om het park te doorkruisen. En omdat de lucht in het park vrij is van lichtvervuiling door de stad, is het ook de uitgelezen plek voor sterrenkijken en met wat geluk zelfs het noorderlicht.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.