KLM Reisgids

De nachten van Shanghai

Het nachtleven van Shanghai speelt zich af aan de westoever van de Huanpu. Luxehotels aan de Bund openen hun dakterrassen voor een prachtig zicht op de verlichte wolkenkrabbers. In het circus brengen acrobaten u tot op het puntje van uw stoel, en in de theaters zijn tal van klassieke en dramatische Chinese opera's te zien.

Nachtleven & Uitgaan
Het dakterras van Sir Elly

Het dakterras van Sir Elly

Cocktails met uitzicht

Een aantal hoge gebouwen hebben hun bovenste etage ¬– of hun dak – opgeofferd aan een cocktailbar. Hier nipt u met de beste uitzichten: - Kathleen 5 Rooftop Restaurant & Bar – vanaf het dak van het Shanghai Art Museum kijkt u uit over het Volkspark. - Sir Elly’s Terrace – vanaf het dak een waanzinnig zicht op de rivier en Pudong. - Sky Dome Bar – het 360-gradenuitzicht vanaf de ufo-vormige bar op de 47ste etage is ongeëvenaard.

Stuntmannen op hun motoren

Stuntmannen op hun motoren

Levensgevaarlijke stunts

Shanghai Circus World is geen circus. Wat u wél in deze permanente circustent ziet, is een verbluffende theatershow van traditionele Chinese acrobatische kunsten vermengd met moderne technologie. Neem bijvoorbeeld de man die jongleert met porseleinen potten. Of  de handvol motorrijders die kriskras door elkaar heen rijden in een stalen bol – over de kop en in het donker.

Een scène uit de Kunqu-opera

Een scène uit de Kunqu-opera

Zingend en vechtend de liefde veroveren

Het Yifu Theater is hét operagebouw van Shanghai. U treft er bijvoorbeeld de wereldvermaarde Peking-opera, waarin onmogelijke liefdes vaak centraal staan. Op het podium gaat het om de perfectie van handbewegingen en mimiek, terwijl de spelers zingen, spreken én vechten in de kleurrijkste kostuums. De Kunqu-opera, de oudste vorm van Chinese opera, bestaat uit zang begeleid door bamboefluiten, een trommel, houten kleppers en gongs. Alles om de handelingen en emoties te accentueren.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.