De stranden van Dar es Salaam

Dar es Salaam ligt dicht bij de evenaar én aan de kust. Het mag dus geen wonder heten dat de stranden een grote aantrekkingskracht uitoefenen op zowel locals als reizigers. Hoewel vele de veerboot naar Zanzibar nemen voor hun strandvakantie, zijn er dichterbij ook genoeg keuzemogelijkheden.

Strand
Het uitzicht vanaf South Beach

Het uitzicht vanaf South Beach

De stadstranden

Kigamboni, ook wel bekend als South Beach, bevindt zich in een rustig gebied ten zuidoosten van het centrum van de stad. Het is zowel per auto als per veerboot (langs de haven) te bereiken. Bij de hotels zijn de faciliteiten uitstekend, maar u kunt hier ook simpelweg opteren voor de huur van een rieten parasolletje op het openbare strand. Een meer lokale ervaring zult u vinden bij Coco Beach, aan de oostkant van het Msasani-schiereilandje ten noorden van het centrum. Er hangt een gezellig sfeertje, er zijn eetkraampjes, en er is ook vaak live muziek te genieten.

Een krabbetje op het strand van Bongoyo

Een krabbetje op het strand van Bongoyo

Kleine paradijsjes voor de kust

Wie richting North Beach gaat, treft bij het White Sands-hotel aan Jangwani Beach een veerbootje naar het eilandje Mbudya. Daar is het niet alleen genieten van een heerlijk strand, maar ook van de verse vis uit de Indische Oceaan. Een ander eilandje voor een ontspannen dagje is Bongoyo. Eromheen ligt een zeereservaat waar u fantastisch kunt snorkelen. Bootjes naar het gebied vertrekken vanaf het Slipway-winkelcentrum in Dar es Salaam.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Voorgestelde bestemmingen