De schatten van Casco Viejo

Panama-stad onderscheidt zich van andere Latijns-Amerikaanse steden door het moderne centrum. Maar dat betekent niet dat hier geen historie te vinden is. Aan de andere kant van de stad ligt de oude wijk Casco Viejo, die dateert uit 1671. Casco Viejo puilt uit van de kathedralen, musea, restaurants en jazzclubs en is misschien wel de gezelligste wijk om te bezoeken.

Kunst & Cultuur
Verse vis op de markt

Verse vis op de markt

El Mercado de Mariscos: voor de beste vis

De vismarkt El Mercado de Mariscos is een bezienswaardigheid op zich. Verse garnalen, tonijn, dorade en inktvis: hier is echt verse vis te vinden en nog voor een mooie prijs ook. Het is ook mogelijk beneden in de hal vis te bestellen en deze vis vervolgens mee te nemen naar het restaurant boven de markt, waar het meteen tot een gerecht wordt verwerkt. Natuurlijk weten ook veel locals hoe dit werkt; er staat dus ongetwijfeld een rij. Maar een bekertje ceviche – in zuur gemarineerde rauwe vis – maakt het wachten minder vervelend.

Het gouden altaar van Iglesia de San José

Het gouden altaar van Iglesia de San José

Gouden plek om te trouwen

De Iglesia de San Jose is voor veel Panamezen de ultieme plek om te trouwen. Misschien heeft de geschiedenis van het gouden altaar van deze kerk daar iets mee te maken. Naar verluidt is het altaar, dat eerst in een andere kerk in Panama Viejo stond, in de 17de eeuw overbracht naar Casco Viejo. Een priester heeft het met opzet zwart geverfd om te voorkomen dat de piraat Henry Morgan deze schat uit Panama-stad zou roven.

Plaza Bolivar

Plaza Bolivar

Bier en ceviche bij Ciao Pescao

Op het Plaza Bolivar zit een bijzonder restaurant: Ciao Pescao. De kaart bestaat grotendeel uit 2 componenten: bier en ceviche. Van de ceviche zijn maar liefst 12 verschillende versies te bestellen en de eigenaar heeft meer dan 30 verschillende soorten bier in huis. Niet zo’n bierliefhebber? Er staan ook 7 verschillende mojito’s op de kaart waar lokaal fruit in is verwerkt.

Las Bovedas

Las Bovedas

Jazz in café-restaurant Las Bovedas

Hoe later het wordt, hoe meer Casco Viejo tot leven komt. Vooral in het weekend. Op vrijdag en zaterdagavond is livemuziek de standaard, binnen maar ook buiten op straat. Voor goede muziek is het dus echt niet nodig een discotheek te bezoeken. Zin in een avond jazz? Dan is het beroemde café-restaurant Las Bovedas een aanrader. Het etablissement is gevestigd in de oude stadswallen; een bijzondere achtergrond voor de goede Panamese jazzband die hier elke vrijdagavond speelt.

Bekijk Reisgids

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.