Tropisch Soberania National Park

Op een half uur rijden van Panama-stad ligt een tropische wereld vol groen: Soberania National Park. Dit regenwoud is de habitat van honderden dier- en plantensoorten en staat vooral bekend om de 525 verschillende soorten vogels. Dagtrips vanuit Panama-stad zijn eenvoudig te regelen, maar wie het regenwoud echt wil ervaren gaat meerdere dagen en blijft overnachten in de jungle.

Nature
Geelrugtroepiaal in Soberania National Park

Geelrugtroepiaal in Soberania National Park

Vogels op Pipeline Road

Een van de bekendste plekken ter wereld onder vogelspotters is Pipeline Road, een 17 kilometer lange weg door dicht begroeide jungle. De eerste paar kilometer zijn goed te lopen, maar voor de hele route is een jeep een betere optie. Langs de weg is een aantal uitkijkplatforms aangelegd waar spotters met hun verrekijker op zoek kunnen naar de baardkoekoek, motmot, trogon en halsbandcotinga. Om er maar een paar te noemen. Wie zich eerst eens wil verdiepen in al deze tropische vogelsoorten, kan een bezoek brengen aan het Panama Rainforest Discovery Center. Dit centrum heeft ook een 40 veertig meter hoge uitkijktoren die uitzicht geeft over het regenwoud.

Kapucijneraapje op Monkey Island

Kapucijneraapje op Monkey Island

Een eiland vol apen

Ook bijzonder is Monkey Island; een eiland waar een grote kolonie kapucijneraapjes leeft. De tocht hiernaartoe voert over het Panamakanaal naar het kunstmatig aangelegde Gatunmeer. De apen met de karakteristieke witte gezichten worden vaak al slingerend boven het water gezien. Brutaal zijn ze wel: soms springen ze zelfs aan boord van de boot voor een stukje sinaasappel. Tijdens de boottocht worden ook regelmatig kaaimannen en krokodillen gespot.

Indiaan in het dorpje Embera

Indiaan in het dorpje Embera

Op bezoek bij indianen

Hoewel er in het regenwoud voornamelijk dieren wonen, leeft er ook nog een handjevol indianen. De Embera-indianen behoren tot een van de 7 authentieke stammen van Panama en kunnen bezocht worden met een gids. Met lange, smalle boten varen bezoekers over de Chagres rivier diep het regenwoud in. Ooit leefden de indianen hier van akkerbouw, maar dat is verboden sinds het regenwoud een nationaal park is. Hun belangrijkste inkomsten halen zij nu uit toerisme. De indianen in het dorp zijn gekleed in traditionele kostuums en laten bezoekers kennismaken met hun eeuwenoude gebruiken en bijzondere levensstijl.

Bekijk Reisgids

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.