Bocas del Toro: paradijs op aarde

Bocas del Toro is de naam van een exotische eilandengroep in het westen van Panama. De stranden zijn hier parelwit en de zee is azuurblauw. De ideale plek dus om te genieten van rust en privacy. Een beetje snorkelen, zwemmen of duiken – en genieten van de natuur, want de eilanden zijn bedekt met een prachtig tropisch regenwoud.

Nature
Kokosnootbomen op Isla Bastimentos

Kokosnootbomen op Isla Bastimentos

Genieten op een bountystrand

Op het eiland Isla Bastimentos liggen de stranden Red Frog Beach en Playa Larga. Red Frog Beach dankt zijn naam aan de aardbeirode kikkertjes die alleen hier in de bossen rondom het strand voorkomen. Kijk wel uit: ze zijn zo groot als een speldenknop en giftig! Isla Bastimentos is trouwens ook bekend vanwege een strand waar zwemmen niet is toegestaan. Zeeschildpadden broeden hier hun eieren uit van april tot augustus. Een bijzonder schouwspel.

Tropische hutten op Isla Colón

Tropische hutten op Isla Colón

Smullen van en in de tropische stad

Alle eilanden samen delen één hoofdstad: Boca Del Toro, op het eiland Isla Colón. Hier wordt al snel duidelijk dat de inwoners van Bocas del Toro echte levensgenieters zijn. In het stadscentrum is van alles te eten: van Amerikaans (Nine Degrees) tot Aziatisch (Lemongrass) tot Mediterraan (Casbah) en Indiaas (OM). Net iets buiten de stad zit Guari Guari: hier worden lokale producten verwerkt tot heerlijke gerechten.

Pijlgifkikker op het eiland Escudo

Pijlgifkikker op het eiland Escudo

Op speurtocht in het regenwoud

Elk eiland dat hoort tot de groep van Bocas Del Toro is paradijselijk mooi dankzij de combinatie van prachtige stranden en tropisch regenwoud. De bossen worden bewoond door aapjes, exotische vogels, luiaards en felgekleurde kikkertjes. Op Boca del Drago is The Grotto de grootste attractie: een grot waarin 3 soorten vleermuizen leven. De eilanden vormen ook de woonplaats van veel indianen – op Isla Bastimentos leeft bijvoorbeeld de gastvrije stam Ngobe-Bugle.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.