VENETIË

Italy
24°C Jul.

Prachtige piazza’s en palazzo’s

De straten zijn er van water en auto’s zie je er niet. Boek vliegtickets naar Venetië en verken de tientallen kanalen van deze stad in een traditionele gondel. Vaar langs prachtige palazzo’s en geniet van een eersteklas Italiaanse gelato op pittoreske pleinen. De ultieme souvenir is natuurlijk één van de kleurrijke Venetiaanse carnavalsmaskers die overal te koop zijn.

Bekende highlights en verborgen parels

Iedereen die Venetië bezoekt komt vroeg of laat op het monumentale Piazza San Marco met de altijd aanwezige duiven. Aan dit plein liggen een aantal van de grootste attracties van Venetië. Neem een kijkje achter de imposante façade van de Basiliek van San Marco en bezoek het naastgelegen Dogepaleis. De Campanile-klokkentoren biedt een geweldig uitzicht over het plein en de stad. De ware charme van Venetië vind je echter in de wirwar van smalle straatjes en verborgen pleinen waar je eindeloos kunt ronddwalen. Venetië is de ideale bestemming voor een romantische stedentrip of het startpunt voor een rondreis door Italië. Laat je verrassen: boek snel een vliegticket naar Venetië!

Boek een vlucht naar Venetië

Winkelen op de brug

Over het Canal Grande, Venetië’s hoofdwaterweg, loopt de Rialtobrug. Op deze overdekte brug vind je veel winkeltjes en vlakbij de brug is een grote markt, de Campo della Pescheria. Hier wordt ’s morgens verse vis verhandeld maar er zijn ook kraampjes met bloemen, fruit en souvenirs. Bezoek ook de wijk Dorsoduro: een buurt vol paleizen en geweldige musea. Op een steenworp afstand ligt Murano. Dit eiland is absoluut een bezoekje waard als je meer wilt weten over de Venetiaanse kunst van het glasblazen.

Vliegtickets naar Venetië voor een unieke stedentrip

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen

Categorieën

Kunst & CultuurGezinsuitjesRomantiek
Romantisch dineren aan het water
Venetië’s waterwegen
Kleurrijke huizen
Gondel op het Canal Grande

Weertrends

jul.
24°C
29%
aug.
24°C
23%
sep.
21°C
23%
okt.
16°C
19%
nov.
11°C
27%
dec.
6°C
16%
jan.
5°C
13%
feb.
7°C
21%
mrt.
10°C
16%
apr.
14°C
23%
mei
18°C
35%
jun.
22°C
27%