LEEDS

United Kingdom
15°C Jul.

Op stedentrip in levendig Leeds

Ooit floreerde Leeds op het gebied van textiel, nu is het voornamelijk een bruisende universiteitsstad. Boek vliegtickets naar Leeds bezoek de City Art Gallery en het prachtige Victoriaanse stadhuis. Of wandel langs het water naar het Leeds Industrial Museum. Dankzij het autovrije centrum is winkelen in Leeds een waar genot. Het 19e eeuwse historisch winkelcentrum Victoria Quarter spant absoluut de kroon.

Van Grand Theater tot ultiem uitgaansgebied

Leeds heeft een gezellig centrum. Ga winkelen in het Trinity Leeds winkelcentrum met het prachtige glazen dak of dwaal door de Kirkgate Market. Wat zeker niet op je lijstje mag ontbreken is een voorstelling in het Grand Theater uit 1878. Geniet hier van opera-, theater- en balletvoorstellingen. Daarna lonkt het nachtleven van Leeds; de stad heeft tal van pubs, restaurants en clubs voor een ultiem avondje uit. Leeds is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere vakantie in Engeland. Laat je verrassen: boek snel een vliegticket naar Leeds!

Boek een vlucht naar Leeds

Ontdek het Leeds van vroeger

Een van Leeds’ populairste bezienswaardigheden is de ruïne Kirkstall Abbey, het overblijfsel van een abdij uit de 12e eeuw. In het nabijgelegen Abbey House museum kun je alles leren over de geschiedenis van de stad en Kirkstall Abbey. Wandelend door oude straten waan je je in het Leeds van de late 19e eeuw. Even relaxen? Lunch in één van de vele parken: er zijn er maar liefst 7! Voor natuur buiten de stad is het Yorkshire Dales National Park de aangewezen plek: hier kun je wandelen en fietsen door een heuvelachtig landschap vol pittoreske dorpjes.

Vliegtickets naar Leeds voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen

Weertrends

jul.
15°C
35%
aug.
15°C
35%
sep.
13°C
27%
okt.
10°C
26%
nov.
7°C
33%
dec.
4°C
32%
jan.
3°C
32%
feb.
4°C
29%
mrt.
6°C
26%
apr.
8°C
23%
mei
11°C
29%
jun.
14°C
30%