Ervaar de ruimte van dichtbij

Raak een stukje maan aan, zie een astronaut in training, of maak een simulatie van een raketlancering mee: in het Space Center Houston kunt u het heelal van heel dichtbij meemaken. Hier krijgt u een kijkje in de wereld van de ruimtevaartorganisatie NASA en ziet u alle aspecten die komen kijken bij een ruimtemissie.

Gezinsuitjes
Het oude Mission Control

Het oude Mission Control

‘Houston, we’ve had a problem’

U zou het bijna vergeten, maar dit is geen museum. Hoewel bezoekers er van alles kunnen doen, is dit NASA-gebouw dagelijks in gebruik. Mission Control, die alle Amerikaanse ruimtemissies begeleidt, is hier gewoon aan het werk. Iedereen kan zich er inmiddels iets bij voorstellen, al is het maar door de film ‘Apollo 13’ (uit 1995, met onder anderen Tom Hanks en Kevin Bacon), over de legendarische missie naar de maan die moest worden afgebroken. De beroemde zin ‘Houston, we’ve got a problem’ komt van die vlucht in 1970 en verwijst dus naar dit commandocentrum. Over historisch gesproken: u kunt hier de ruimte bezoeken waar contact werd gelegd met de mannen van de Apollo 11, die op 20 juli 1969 de eerste stappen op de maan zetten. In dit centrum hebben vele mensen benauwde ogenblikken beleefd.

Lunchen met een astronaut

Elke week is er de mogelijkheid een echte astronaut te ontmoeten in het Space Center en daar gezamenlijk van een ‘kosmische’ lunch te genieten. Wie er snel bij is, kan zo een plekje aan tafel bemachtigen met een man of vrouw die de aarde van grote afstand heeft gezien. Wat dat met een mens doet, hoe spannend de lancering is, of astronautenvoer werkelijk zo vies is en hoe gewichtloosheid voelt? U heeft ruim de tijd om het allemaal zelf te vragen.

De Saturn V

De Saturn V

Enorme raketten

De Saturn V in het Rocket Park is een absolute must; wie ervoor staat beseft pas wat voor een kolos dit is. Het is de grootste en sterkste raket die ooit is gebouwd. Het gevaarte dat de Apollo-missies de dampkring uit stuwde is zo hoog als een flatgebouw van 36 verdiepingen. Dit exemplaar is een van de 3 Saturnraketten die er nog over zijn. Samen waren deze raketten onmisbaar bij de volbrenging van de grootste wapenfeiten van NASA. Inclusief ‘de grote sprong voor de mensheid’: de landing op de maan.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen