KLM Reisgids

Victoria Square: middelpunt van de stad

Victoria Square is het hart van Birmingham. De meeste stadsevenementen vinden er plaats, en zowel de imposante Town Hall als het Council House zijn er gevestigd. Het plein is gemakkelijk te vinden; de grote wegen New Street, Paradise Street en Colmore Row komen er bij elkaar en het maakt deel uit van de belangrijkste voetgangersroute tussen Bull Ring en Brindleyplace. Het is een prima plek om even uit te rusten en van de architectuur te genieten, bijvoorbeeld op de grote trap voor het Council House.

Kunst & Cultuur

De blikvangers van het plein

Een van de grootste blikvangers op Victoria Square is de Town Hall, met zijn imposante witte pilaren. De architectuur is gebaseerd op de Romeinse bouwstijl; om precies te zijn moest het gebouw lijken op de Tempel van Castor en Pollux op het Forum Romanum te Rome. Het gebouw werd in 1834 geopend  als thuisbasis voor het Birmingham Triennial Music Festival en groeide al snel uit tot de belangrijkste concerthal van de stad. Ook nu nog is er van alles te beleven: van jazz- en popconcerten tot dansvoorstellingen en modeshows. Het Council House is te herkennen aan de grote klokkentoren, die de inwoners van Birmingham (ook wel Brums) liefkozend de 'Big Brum' noemen. Het Council House bestaat uit 2 delen: aan de kant van Victoria Square huist de stadsraad van Birmingham, in het andere gedeelte is de Birmingham Museum and Art Gallery gevestigd. Allerlei onderwerpen komen in dit grote museum aan bod: van Britse schilder- en beeldhouwkunst en juwelen tot archeologische vondsten uit verre oorden als India, Egypte en Latijns-Amerika. Midden op het plein baadt een grote, schone dame in een fontein. 'The River' werd tussen 1992 en 1994 gemaakt door Dhruva Mistry, die met zijn werk jeugd en eeuwigheid wilde uitbeelden. Het gehele kunstwerk met de fontein bestaat uit 4 delen – behalve 'The River' zijn er ook nog 'Guardians' (twee mythische figuren), 'Youth' (twee kinderen) en 'Object Variations' (twee obelisken).

Bierpaspoort stempelen

Wie na het bekijken van het Victoria Square dorst heeft gekregen, kan zijn hart ophalen in Post Office Vaults. Deze gezellige pub aan de andere kant van Paradise Street grossiert in maar liefst 343 verschillende bieren van over de hele wereld. Vraag een bierpaspoort aan, en laat het barpersoneel uw gedronken bieren afstempelen. Zo reist u heel snel de gehele wereld over. Ciderdrinkers zijn ook welkom; de pub biedt een assortiment van meer dan 13 soorten cider aan.

Bekijk Reisgids Vanaf EUR 138*

Voorgestelde bestemmingen

*Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

*Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.