Genève: genieten aan het water

’s Werelds compactste stad omarmt het zuidwestelijke puntje van het Meer van Genève. Met de Jet d'Eau (Fontein van Genève) in het midden als eyecatcher lonkt het water er altijd. Struin over de kade langs jachthavens, de Engelse Tuin en neoklassieke hotel façades. Of vaar over het meer en kijk op tegen de Mont Blanc, wijngaarden en wijnkastelen.

Nature
De fontein bij zonsondergang

De fontein bij zonsondergang

Hogedrukfontein

De Fontein van Genève, in het hart van de haven, spuit water tot een hoogte van 140 meter de lucht in. Oorspronkelijk was de fontein aangelegd om de overdruk op het waterleidingnet kwijt te raken: het was een ventiel waar zo nu en dan water uit spoot. Pas in 1951 werd de huidige fontein aangelegd. Sindsdien spuit het water met 200 kilometer per uur de lucht in, om daarna als waterdamp weer neer te dalen. De regenboog krijg je hier bijna op bestelling.

Bains des Pâquis

Bains des Pâquis

Verknocht aan de pier

Vraag de inwoners van Genève naar hun favoriete plek en velen zullen de Bains des Pâquis noemen. ’s Winters komen de mensen naar deze pier voor de Turkse hamam en sauna, ‘s zomers komen ze er voor het zwembad. Op de zomerse zondagavonden zijn er bovendien gratis tai chi-lessen. Maar u kunt hier ook heerlijk eten. Proef op een warme avond de befaamde kaasfondue op de steiger; het uitzicht over de jachthaven met ondergaande zon krijgt u er gratis bij.

Cruisen langs de wijngaarden

Cruisen langs de wijngaarden

Stoomboten uit de belle époque

Het uitzicht op het meer is al een plaatje, maar het panorama vanaf dat water is nog wonderlijker. Stoomboten uit de belle époque bieden u een ongeëvenaard zicht op de Fontein van Genève en de wijngaarden en wijnkastelen langs de waterkant. Als het weer meewerkt, kunt u de besneeuwde Mont Blanc zien. De tochten variëren van rondvaarten van een uur tot luxueuze ‘lake gourmet cruises’, culinaire tochten tijdens welke u bekroonde wijn drinkt van de wijngaarden waar u langs vaart.

Bekijk Reisgids

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.