Paardrijden op het strand

Galopperen over het witte strand en dan met paard en al afkoelen in de turkooizen Caribische zee – het klinkt te mooi om waar te zijn. Maar paardrijden door het ruige landschap van Bonaire staat garant voor een werkelijk filmische ervaring. Spring in het zadel en ontdek de bijzondere rotsformaties, mangrovebossen en knalroze flamingo’s van Bonaire.

Actief & Outdoor

Cactussen in alle vormen

Bonaire telt een aantal maneges die tochten aanbieden, over het algemeen met paarden van het Zuid-Amerikaanse ras Paso Fino. Deze paarden zijn rustig en goedgetraind, u kunt ze zelfs zonder bit over het eiland leiden. De trektochten duren meestal een halve dag, zodat u de bijzondere omgeving van het eiland in alle rust kunt bekijken. Prettig is ook dat de trektochten vaak kleinschalig zijn, met maximaal 5 mensen per groep. Het droge landschap van de kunuku doet een beetje denken aan een woestijn, met cactussen in alle vormen en hier en daar een wegschietende salamander of leguaan. Uw paard-voor-de-dag maakt de cowboyfantasie helemaal af. Een plekje dat u op uw tocht zeker zult bezoeken is Pekelmeer, een groot zoutmeer waar flamingo’s voedsel uit het zoute water te filteren. Hun fleurige uiterlijk hebben deze vogels te danken aan de rode pigmenten in de algen, slakjes en insecten die ze eten.

Galopperend de zee in

Lac Baai, aan de zuidoostkust, is een van de mooiste gebieden op Bonaire om per paard te ontdekken. Deze lagune met azuurblauw water grenst aan een paradijselijk wit zandstrand, aan één kant omgeven door mangroven. Deze bijzondere bomen zijn heel belangrijk voor het ecosysteem: ze scheiden zout uit via hun bladeren en bieden bescherming aan jonge vissen. De baai is gedeeltelijk afgesloten door een koraaldam waardoor het water zeer kalm en ondiep is. Dat is wel zo fijn voor de paarden, die maar wat graag het koele water in galopperen met de ruiter nog op de rug.

Bekijk Reisgids

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.