Snorkelen op Bonaire

De fraaie onderwaterwereld is een van de mooiste attracties van Bonaire. Natuurliefhebbers van over de hele wereld trekken naar het eiland; snorkelen is er een geliefde activiteit. Met een paar flippers en een duikbril op geniet u van de bijzondere schepsels in de Caribische Zee.

Watersport
De fleurige papegaaivissen zijn niet te missen

De fleurige papegaaivissen zijn niet te missen

Snorkelen bij de westkust

De westkust van het eiland is erg populair bij snorkelaars; er staat weinig wind en de golven zijn er niet zo hoog. Het strand bestaat uit resten koraal die in de loop der tijd zijn aangespoeld. Geen parelwit zandstrand dus, maar wel de zekerheid van een prachtig panorama. Het koraalrif begint namelijk al op het strand. Als u eenmaal onder water bent, ziet u verschillende soorten papegaaivissen, maanvissen en sierlijke vlindervissen. Er zijn 17 officiële snorkelplekken; ook de minder bekende locaties lenen zich uitstekend voor een frisse duik. Zowel beginners als gevorderde snorkelaars kunnen hun hart ophalen bij Andrea I en II. Deze stekken liggen 1 kilometer ten noorden van de ontziltingsinstallatie en zijn gemakkelijk vanaf de kant te bereiken: u loopt zo het water in. Tussen het zachte koraal en de anemonen wemelt het hier van het zeeleven; grote, bontgekleurde papegaaivissen zijn er niet te missen. Met een beetje geluk komt u zelfs zeepaardjes tegen. Het water is hier uitzonderlijk helder zodat u de ontmoeting goed kunt fotograferen.

Kunstzinnige koraalformaties in Lac Bay

Kunstzinnige koraalformaties in Lac Bay

Snorkelen bij Lac Bay

Lac Bay en Sorobon Beach zijn populair bij windsurfers, maar om van dit prachtige gebied te genieten,  hoeft u niet per se op een plank te staan. De baai wordt afgeschermd door een groot koraalrif, dat een grote verscheidenheid aan vissen aantrekt. Snorkelaars gaan te water bij het Sorobon Beach Resort, om vervolgens enkele meters te zwemmen tot aan het snorkelgebied. Wie zich door de kalme stroming laat meevoeren, drijft langs beeldschoon hoornkoraal in prachtige formaties. Iets verderop begint het mangrovebos; ook wel de 'kraamkamer' genoemd. Wie hier snorkelt, ziet veel jonge vissen, roggen, kreeften en zeepaardjes die zich tussen de wortels van de mangroven nestelen.

Bekijk Reisgids

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.