KLM Reisgids

STAVANGER

Norway
8°C Nov.

Oliehoofdstad aan het Lysefjord

Een stedentrip combineren met adembenemende natuur? Boek vliegtickets naar Stavanger en wandel van de middeleeuwse Stavanger-kathedraal naar de Valberg-toren voor een prachtig uitzicht over de stad. Stavanger is de oliehoofdstad van Noorwegen, maar ook de toegangspoort tot de steile bergwanden en watervallen van het Lysefjord. Vergeet dus zeker je wandelschoenen niet!

Spectaculaire uitzichten

Aan musea in Stavanger geen gebrek. Het Norsk Oljemuseum geeft inzicht in het rijke olieverleden en heden van de stad. In het Noors Kindermuseum beleef je oude tijden met speelgoed uit je jeugd. Liever naar buiten? In de wijk Oud Stavanger kun je heerlijk dwalen tussen houten huizen uit de 19de eeuw, leuke winkels en ambachtelijke ateliers. ’s Zomers is Stavanger het toneel van heerlijke concerten en gezellige festivals. Zoals het grootste culinaire festival van Scandinavië: het Gladmat Festival. Stavanger is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Noorwegen. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Stavanger!

Fjorden, rotsen en watervallen

De grootste attractie van Stavanger ligt net buiten de stad: de Preikestolen, ofwel, de Preekstoel. Een rots die ruim 600 meter boven het Lysefjord uittorent. De klimtocht naar boven wordt beloond met een spectaculair uitzicht! Nog een bijzondere ervaring is de Gloppedalsura scree, een gebied met enorme lawineblokken die door de krachten van de natuur in de ijstijd zijn opgestapeld. Of wat dacht je van Månafossen, de grootste waterval in de regio Rogaland met een vrije val van 92 meter? Een waar sprookje.

Vliegtickets naar Stavanger voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Wanneer gaan

nov. hier en daar regen 8°C
43%
dec. hier en daar regen 5°C
48%
jan. hier en daar regen 3°C
39%
feb. hier en daar regen 3°C
39%
mrt. bewolkt 4°C
35%
apr. gedeeltelijk bewolkte hemel 7°C
23%
mei gedeeltelijk bewolkte hemel 10°C
26%
jun. gedeeltelijk bewolkte hemel 13°C
20%
jul. gedeeltelijk bewolkte hemel 15°C
26%
aug. gedeeltelijk bewolkte hemel 16°C
32%
sep. hier en daar regen 14°C
37%
okt. hier en daar regen 11°C
39%