We dansen de salsa

Salsahoofdstad van de wereld: het is een titel die Cali zich eigenhandig heeft toegeëigend, en met het volste recht van spreken. Want waar u ook gaat in de stad – in de taxi, in restaurants, in winkels, zelfs bij de tandarts – overal klinkt de ritmische klank van de salsa. Een avondje dansen in een van de ‘salsotecas’, de salsabars, mag tijdens een bezoek aan Cali dan ook niet ontbreken.

Nachtleven & Uitgaan

Typisch Cali

Nadat de salsa was overgevlogen uit Cuba en Puerto Rico, hebben de Caleños er in de jaren ’50 een eigen draai aan gegeven. Ze combineerden danspassen van de Afro-Colombiaanse cumbia en merecumbé, de Cubaanse mambo en Amerikaanse charleston en swing, en smeedden die tot iets wat nu als ‘stilo caleño’ bekend staat. Het is een vorm van salsa die bestaat uit razendsnelle ritmes en stappen.

Feest in een salsoteca

Feest in een salsoteca

Dansdistrict

Voor een goede avond salsadansen is de wijk Juanchito, ten zuidoosten van Cali’s centrum, the place to be. Er zijn hier minstens 30 salsabars, en regelmatig openen nieuwe etablissementen de  deuren. De bekendste bars bevinden zich op de Vía Casava. Een van de klassieke salsotecas is  Changó, een rokerige nachtclub vol mensen die dansen alsof hun leven ervan afhangt. Ook Agapito is een aanrader. Kom echter niet voor twaalven, want dan is het feest nog niet begonnen.

Veilig van club naar club

Veilig van club naar club

Discobus

De ‘chiva’ is een typische Cali-attractie: een weekendbus die feestgangers van club naar club rijdt zodat zij zich niet druk hoeven te maken over wie er terug moet rijden. De kleurrijke, traditionele autobus doet zo’n 6 clubs aan. Het is ook mogelijk om met een groep een eigen chiva te huren en zo zelf te bepalen naar welke clubs of bars je gaat. Neem daarvoor contact op met bijvoorbeeld Chiva Rumbo de Lujo of Chivas Rumbahabana.

Parade tijdens de Feria de Cali

Parade tijdens de Feria de Cali

Stad in vuur en vlam

Elk jaar tussen 25 en 30 december staat Cali op zijn kop. Dan is het tijd voor de Feria de Cali. Dit festival stond bij de eerste editie in 1957 nog in het teken van het stierenvechten; in de loop der jaren groeide het uit tot een swingend straatcarnaval dat zijn weerga niet kent. Salsabands, -zangers en -dansers van over de hele wereld reizen er speciaal voor naar Cali, en op elke hoek van de straat zijn er parades, concerten en dansoptredens. Ook gastronomisch is het een feest: overal staan ‘tascas’: kleine, tijdelijke buitenrestaurantjes, die een keur aan Colombiaanse en internationale gerechten serveren.

Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.