California Lighthouse

California Lighthouse is een 30 meter hoge vuurtoren op de noordwestpunt van Aruba. Nu moderne technologie de oorspronkelijke functie overbodig heeft gemaakt, resteert het vooral als baken voor toeristen. Die komen hier graag genieten van de meest spectaculaire uitzichten over het eiland. Prettige bijkomstigheid is dat er altijd een verkoelende zeewind waait.

Kunst & Cultuur
Het Hudishibana-plateau

Het Hudishibana-plateau

Geboren uit een drama

Op 23 september 1891 vond een groot drama plaats voor de kust van Aruba. Het stoomschip S.S. California slaagde er op die noodlottige nacht niet in veilig om het eiland heen te navigeren. Zonder het waarschuwende licht van een vuurtoren had het schip geen schijn van kans; het ging jammerlijk ten onder in de Caribische wateren. Pas twee decennia later begon Aruba aan de bouw een vuurtoren. Ter nagedachtenis aan het noodlottige incident werd deze vernoemd naar het schip. Zo kwam het Caribische eiland Aruba aan een vuurtoren met de naam van een Brits schip, dat op zijn beurt was vernoemd naar een Amerikaanse staat. De naam van de locatie waar de vuurtoren staat – het Hudishibana-plateau – is op zijn beurt weer van Indiase herkomst. Zoveel internationale invloeden zijn karakteristiek voor Aruba. Het is ook heel toepasselijk dat juist deze plek bezoekers uit de hele wereld trekt.

Kreeftrisotto of kokosnoot?

Naast de vuurtoren stond het onderkomen van de vuurtorenwachter, maar nu de toren haar oorspronkelijke functie heeft verloren, is dit huis uitgebreid en omgebouwd tot een Italiaans restaurant, dat nu erg populair is. Bij La Trattoria el Faro Blanco kunt u in stijl van prachtige zonsondergangen genieten. Denk aan kreeftrisotto met een lekker glaasje Italiaanse champagne erbij. Maar er zijn ook snacks te krijgen bij de stalletjes. Wat te denken van een heerlijke kokosnoot – eerst leegdrinken met een rietje, dan lekker leeg lepelen. Het is een verfrissende, kleine maaltijd.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen worden getoond in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Boekingskosten van EUR 10 zijn niet inclusief, en er kan een toeslag voor betaling in rekening worden gebracht. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief.