De wonderen van Arikok

In Arikok, een natuurgebied dat bijna een vijfde van Aruba beslaat, vindt u vrijwel alle flora en fauna die het land rijk is tegen een achtergrond van vulkanisch gesteente in prachtige formaties. Het nationale park omvat ook veel historisch erfgoed.

Nature
Rotstekening in de Fontein Cave

Rotstekening in de Fontein Cave

Aruba’s erfgoed

Het park herbergt een schat aan historische overblijfselen. Zo zijn er de schilderingen die de Caquetío-indianen achterlieten op de rotsen van Cunucu Arikok en Fontein Cave. Als u goed kijkt, ziet u daar de eigenaardige vogel terug uit het logo van het park. En dan zijn er ook oude nederzettingen: waar ooit Aruba’s oudste plantages stonden, krijgt u een beeld van het moeilijke bestaan van families die zich lang geleden in dit uitdagende landschap vestigden. Met de materialen uit de omgeving wisten zij huisjes te bouwen van adobe, een mix van modder en hooi. De beheerders van het park hebben zich verdiept in deze bouwtechniek en hebben enkele van deze typisch Arubaanse modderhuisjes herbouwd. U vindt ze bij Cunucu Arikok en in de buurt van Plantation Prins. Bij Masiduri is een tentoonstelling te zien over aloë, de medicinale plant die in de vroege 20ste eeuw een belangrijk exportproduct was van Aruba.

Conchi, een natuurlijk zwembad

Conchi, een natuurlijk zwembad

Het mooiste plekje van Aruba

Aan de noordkust van Aruba liggen veel baaien, de zogenaamde boca’s. De grillige inhammen zijn gevormd door wind en water, en dat is goed te zien aan de witte zandstranden die her en der opkreukelen tot hoge zandduinen. Mooie baaien zijn Boca Prins en Dos Playa, maar verreweg het populairst is Conchi. Dit is een natuurlijk zwembad dat alleen te voet, te paard of met een 4-wheeldrive is te bereiken. De tocht erheen is al een avontuur op zichzelf – de beloning bij aankomst is een paradijsje.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen